Fodbold

Påstande om skandinavisk ligaønske er usande, siger norsk chef

Kommunikationschefen i det norske fodboldforbund kender ikke noget til et skandinavisk ønske om en ny turnering.

De seneste dage har tilblivelsen af en lukket, europæisk superliga været det helt store samtaleemne i fodboldens verden.

Men natten til tirsdag kom en tilsvarende turnering i Skandinavien pludselig på tale. Og det var fra en særdeles uventet kant.

For da Real Madrids præsident Florentino Perez gæstede tv-programmet El Chiringuito de Jugones, fortalte han, at de 12 europæiske udbryderklubber ikke er de eneste, der har planer om at starte en ny turnering i Europa.

- Der findes andre lande, som også vil lave andre turneringer end dem, der findes nu. De skandinaviske lande vil have en anden liga, ligesom landene i Benelux også vil det, sagde Real Madrid-præsidenten, der bliver formand for Super League-projektet, ifølge den norske avis Aftenposten.

Avisen har tirsdag været i kontakt med en række aktører i skandinavisk topfodbold - heriblandt kommunikationschefen i Dansk Boldspil-Union, Jakob Høyer, der ikke ønskede at kommentere historien. Han henviste i stedet til det norske fodboldforbund, NFF.

NFF kender ikke til "nogen planer om en skandinavisk superliga". Det samme er tilfældet i Norsk Toppfotball, der er organisationen bag de to bedste fodboldrækker i Norge.

- I denne kontekst er det helt forkert. Det er nok noget, som spanierne bruger for at finde gode argumenter til det, de selv gør, siger Cato Haug, der er bestyrelsesformand i Norsk Toppfotball.

Til gengæld er der hold i tankerne om en liga for landende i Benelux-landene. Den bedste fodboldliga i Belgien har tidligere i år officielt meddelt sit ønske om at fusionere med den hollandske Æresdivision.

Royal League blev lagt ned

Der har tidligere været en skandinavisk fodboldliga. I sæsonen 2004/05 så Royal League dagens lys og havde deltagelse af klubber fra Danmark, Norge og Sverige. Men allerede i 2007 blev turneringen igen lagt ned.

Royal League kan dog ikke sammenlignes med European Super League, der søndag blev præsenteret.

- Royal League var ikke blev ikke skabt for at erstatte noget andet. Det var heller ikke hensigten at tappe penge fra noget andet, siger Cato Haug.

De 12 klubber, der nu ønsker at starte European Super League er Manchester United, Manchester City, Chelsea, Liverpool, Arsenal, Tottenham, AC Milan, Inter Milan, Juventus, Barcelona, Atletico Madrid og Real Madrid.

Super League-klubberne har en ambition om, at yderligere tre klubber vil tilslutte sig kredsen af medstiftere. Ligaen skal i alt bestå af 20 hold.