Fodbold

PL-klub stikker til Super League og udråber sig selv som mester

Wolverhampton og Southampton har udråbt sig selv som Premier League-vindere som reaktion på, at 12 klubber har oprettet European Super League.

De 12 klubber, der søndag valgte at præsentere planen om en lukket, europæisk udbryderliga, har skullet lægge ører til meget.

Fans har været rasende, og forbund har truet med at udelukke de pågældende klubber fra både nationale og internationale turneringer. Trusler, som nu i stor stil udnyttes til at sende stikpiller afsted mod de klubber, der beskyldes for at tilsidesætte fællesskabet for at få en økonomisk gevinst.

På Twitter har Premier League-klubben Wolverhampton således besluttet sig for at fraregne de seks engelske klubber Chelsea, Arsenal, Manchester United, Manchester City, Liverpool og Tottenham, der er hoppet med ombord på Super League-projektet.

Og da Wolves i 2018/19-sæsonen endte som nummer syv i ligaen - efter de seks udbryderklubber - er det altså ensbetydende med, at de nu kan kåres som mester. I hvert fald ifølge klubben selv.

- Det er formentlig for sent med en parade, skriver Wolverhampton i et drilsk opslag.

Opslaget er hurtigt blevet et populært et af slagsen. På fire timer har det fået flere en 90.000 likes og 12.000 retweets, der betyder, at Twitter-brugere selv har lagt det op på sin egen profil.

Inspireret af Wolverhamptons opslag har Southampton ligeledes øjnet en mulighed for at få en uventet titel til klubben. De har nemlig udråbt sig selv som Premier League-mestre i 2014-15-sæsonen, hvor de reelt endte på en syvendeplads.

Selvudnævnelserne skal formentlig ikke tages med andet end et smil, da det må betragtes som usandsynligt, at de seks klubber vil blive fjernet fra historiebøgerne, hvis de ender med at blive udelukket.

Mandag aften var Leeds ude med en stikpille, da de på hjemmebane mødte Liverpool. Under opvarmningen bar Leeds-spillerne trøjer med teksten "fodbold er for fansene". Trøjer, der blev lagt i Liverpools omklædningsrum efter kampen, der endte 1-1.

Udover de seks engelske klubber har Inter Milan, AC Milan, Juventus, Barcelona, Real Madrid og Atletico Madrid været med til at stifte European Super League.

Klubberne regner med, at tre yderligere klubber vil være med i kredsen af medstiftere, mens selve ligaen vil bestå af 20 klubber.