Fodbold

Retten i Madrid: - Super League kan ikke bremses

Retten i Madrid mener ikke, at der er hjemmel for UEFA og FIFA til at bremse Super League eller sanktionere.

Der er ikke lovhjemmel til at bremse stiftelsen af udbryderligaen Super League eller at sanktionere hverken de 12 klubber eller deres spillere på nuværende tidspunkt.

Sådan lyder en foreløbig kendelse fra retten i Madrid, skriver nyhedsbureauet Reuters.

Retten i den spanske hovedstad vurderer tirsdag, at Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) og Det Internationale Fodboldforbund (FIFA) ikke har hjemmel til at forhindre klubber i at oprette en lukket, privat liga.

Ifølge Mundo Deportivo lyder vurderingen, at UEFA, FIFA, de nationale forbund og de nationale ligaer vil være forhindret i at "vedtage enhver foranstaltning, der direkte eller indirekte forbyder eller begrænser en opstart af Super League".

Ligeledes fastslår retten, at forbundene ikke kan sanktionere hverken klubber eller spillere på nuværende tidspunkt med det aktuelle kendskab til Super League.

Vurderingen er ifølge den spanske avis AS sket efter ønske fra Super League-organisationen.

Mandag meddelte UEFAs præsident, Aleksandar Ceferin, at de klubber, der måtte tilslutte sig Super League-projektet, vil blive udelukket fra nationale og internationale turneringer, og at klubbernes spillere ikke længere vil kunne repræsentere deres landshold.

Men disse sanktioner vil altså ikke være mulige, hvis vurderingen fra retten i Madrid står til troende. Hvordan domstolene i England og Italien forholder sig til sagen, vides ikke endnu.

Der er seks hold fra Premier League med i Super League-projektet, mens Italien og Spanien har hver tre hold med.