Fodbold

Godt nyt for EM i Parken – ekspertgruppe anbefaler flere fans end planlagt

EM-kampene i fodbold til sommer kan blive med noget flere tilskuere end først antaget, vurderer en ekspertgruppe i ny rapport.

Når det danske herrelandshold går på banen i Parken til det udsatte EM i fodbold til juni, bliver det med flere tusind landsmænd på lægterne.

Og faktisk mere end fire tusind flere fans, end man først havde regnet med. Sådan lyder anbefalingen fra en ekspertgruppe, der fredag har udgivet en ny rapport om større arrangementer.

- Ekspertgruppen foreslår på den baggrund, at såfremt der er et ønske om at tillade flere tilskuere til de fire kampe, kan det gøres med udgangspunkt i modellen i fase 2 for ordningen for større arrangementer med siddende publikum. Det vil svare til en kapacitet i Parken på ca. 15.900 tilskuere, står der blandt andet i rapporten.

Kulturminister Joy Mogensen (S) har tidligere garanteret, at der kan lukkes 11-12.000 tilskuere ind i Parken.

Mulighed for endnu flere tilskuere

Af den 54 sider lange rapport, som ekspertgruppen har offentliggjort, fremgår det desuden, at man senere kan vurdere, om der kan lukkes endnu flere tilskuere ind til kampene. Det kræver, at smitteudviklingen og blandt andet vaccinationen af befolkningen går bedre end forventet, og politikerne samtidig ønsker det.

- Der senere kan ses på muligheden for at der kan være flere tilskuere, lyder det i rapporten.

EM har været et særligt punkt for ekspertgruppen, der generelt har set på, hvordan begivenheder med større forsamlinger af publikum kan afvikles sundhedsmæssigt forsvarligt.

Ekspertgruppen er kommet med sin anbefaling på baggrund af den såkaldte superligaordning. Lige nu er den i brug i den bedste danske fodboldrække, hvor man lukker tilskuere ind i sektioner med 500 tilskuere i hver.

Anbefalingerne er et oplæg til politisk diskussion.

Sådan fordeles billetterne

EM-kampene på Østerbro er allerede udsolgt ud fra Parkens normale kapacitet på 38.065. Men trods de positive meldinger fredag, så bliver det næppe muligt for alle billetkøberne at komme ind til kampene.

Billetindehaverne har i øjeblikket mulighed for at returnere billeterne til kampen efter de ændrede tilskuerforhold. Men der er formentlig stadig flere, som har beholdt billetterne, end der kan lukkes ind i juni.

Ender coronarestriktionerne med at betyde en kapacitet på 15.900, så er der over 22.000 mennesker for hver kamp, som ikke kan komme ind og se herrelandsholdets tre puljekampe samt en eventuel efterfølgende ottendedelsfinale.

Hvem der i sidste ende får glæde af billetterne er op til UEFA at udvælge. Det bliver meldt ud en gang i maj, har det europæiske fodboldforbund tidligere meldt ud.

DBU har dog opfordret til at landsholdets loyale fangrupper bliver tilgodeset i udvælgelsen:

- Når vi sender den prioriterede billetliste i fanklubsalget til UEFA, har vi valgt at gå med dogmet: LOYALITET GIVER FORDEL, skriver fankoordinator Anders Hagen blandt andet i et Facebook-opslag.