Fodbold

Engelske klubber boykotter sociale medier

Fra fredag den 30. april til 3. maj vil samtlige engelske klubber stoppe brugen af de sociale medier.

De engelske klubber er gået sammen om at boykotte de sociale medier.

Det gør de i et forsøg på at få stoppet internethad og racisme.

Det skriver Premier League i en pressemeddelelse. Boykottet vil foregå fra fredag 30. april klokken 15 til klokken 23.59 den 3. maj.

- Sammen kan vi alle gøre mere for at få en positiv indvirkning. Så hvis du ser forskelsbehandling, skal du udfordre det, anmelde det, ændre det, lyder budskabet i pressemeddelelsen.

Klubberne fra 11 ligaer har besluttet, at de i perioden vil stoppe brugen af Facebook, Twitter og Instagram.

Boykottet gælder alle klubberne i Premier League, kvindernes Premier League, de nedre engelske rækker og de nedre kvindelige engelske rækker.

Vil have platforme til at reagere

Boykottet sker i et forsøg på at lægge pres på de forskellige platforme. De engelske klubber mener, at platforme som Instagram, Facebook og Twitter ikke gør nok for at stoppe hadefulde beskeder.

- Vores boykot viser, at engelsk fodbold er gået sammen for at understrege, at sociale mediefirmaer skal gøre mere for at udrydde onlinehadet, skriver Premier League i pressemeddelelsen.

Foreninger som Kick It Out, LMA og Women in Football er også en del af den store kampagne.

Tre britiske klubber var flere uger foran

Den markante strategi kommer i kølvandet på, at tre britiske klubber for et par uger siden søsatte selvsamme projekt.

De to Championship-klubber Swansea og Birmingham samt skotske Rangers valgte i starten af april at boykotte de sociale medier i en uge.

I den forbindelse sagde brandingekspert Simon Bastiansen, der er direktør for strategiske partnerskaber i dentsuX, at de tre klubber ville ende med at vinde meget på at være firstmovers.

- Det er et modigt statement, for her bliver en firstmover ikke straffet. De bliver hyldet. Alle andre storklubber rundt omkring i Europa og verden sidder da og kigger på de her klubber og siger, hvorfor var det ikke os, der gjorde det her først, vurderede Simon Bastiansen i den forbindelse.

Ifølge The Athletic er det et historisk øjeblik i England. De skriver, at det er første gange nogensinde, at engelsk fodbold er gået sammen i så stor en protest mod internethad.