Fodbold

Barcelona-stjerne brændte på tomt mål: - Fuldstændig uvirkeligt, siger ekspert

Frenkie De Jong får generelt stor ros for sin kamp mod Villarreal. Men en scoring havde været prikken over i'et.

- Hvordan han kan brænde den?

Sådan lød det i kommentatorboksen fra TV 2 SPORTs fodboldekspert Jakob Michelsen, da Barcelona gæstede Villarreal søndag eftermiddag.

Han havde svært ved at forstå, hvordan Barcelona-stjernen Frenkie De Jong kunne misse den mulighed, han fik efter godt et kvarters spil.

Hollænderen blev spillet fri bagerst i feltet og kunne score på et tomt mål, men han ramte bolden skævt og sparkede den i stedet ind på Villarreal-målmand Sergio Asenjo. Bolden kom så tilbage til De Jong, men denne gang trillede den under hans fod, og han missede en oplagt chance.

- Det er i to omgange (at han misser chancen, red.). Det kan jo ikke lade sig gøre at brænde den dér, sagde Michelsen.

- Det er fuldstændig uvirkeligt, at han brænder den chancen. Han har god tid, men så får han helt forkert træf på bolden. Og så får han ovenikøbet chancen igen lige bagefter.

Havde De Jong scoret, havde det været hans fjerde sæsonmål.

Det er denne score chance, som De Jong misser.

Er vendt sprudlende tilbage

På trods af den store misser får hollænderen stadig rosende ord fra den spanske sportspresse, hvor han kåres som en af de bedste spillere på banen.

- Den hollandske midtbanespiller er stadig i fremragende form. Han har filtreret alle områder på banen, og han har givet en lektion i, hvordan han gør tingene. Han spiller stort, men savner målet, skriver Marca.

- Den var lettere at score på end at brænde. Han fik muligheden igen kort efter, men bolden røg under hans fødder. Han viste, at han har endnu et gear. Siden han er vendt tilbage på midten af banen, har han været sprudlende, skriver spanske SPORT om chancen.

SPORT henviser til, at Frenkie De Jong igen har fundet sin form, efter at han er blevet fjernet fra en mere defensiv position i Barcelona-forsvaret og nu er rykket op på midtbanen.

Barcelona vandt 2-1 over Villarreal og har nu indhentet Real Madrid i LaLiga. Begge storhold har 71 point, mens Atlético Madrid er på førstepladsen med 73 point.