VM fodbold

Ingen planer om at flytte VM fra Qatar, siger DBU-direktør

VM i fodbold næste år bliver spillet i Qatar. Frem mod slutrunden vil Dansk Boldspil-Union fortsætte med at lægge pres på værtsnationen.

For seks år siden blev VM i Qatar flyttet fra sommermånederne juni og juli til vintermånederne november og december.

Men for nuværende skal man ikke regne med, at slutrunden bliver flyttet ud af landet og tildelt et andet land.

- Jeg tror, at dér, hvor FIFA er i øjeblikket, det kan man jo høre på FIFA-præsident Gianni Infantino, er, at der ikke er nogen som helst planer om at flytte VM fra Qatar, siger Jakob Jensen, administrerende direktør i Dansk Boldspil-Union (DBU), til TV 2 SPORT.

DBU har sendt brev til FIFA

Fredag sendte DBU et brev til FIFA-præsidenten med formand Jesper Møller og Jakob Jensen som afsendere, hvori de opfordrede til og forventede, at Det Internationale Fodboldforbund gør mere i forbindelse med det udskældte VM i det mellemøstlige land.

En af opfordringer fra den danske fodboldunionen til FIFA er, at verdensforbundet skal forlange en komplet implementering af allerede vedtaget lovgivning af de qatarske myndigheder om arbejderes rettigheder i Qatar og anmode om yderligere forbedringer.

Hvad er der af alternativer i forhold til at spille et VM i Qatar?

- Der er det alternativ, at Qatar får implementeret de forbedringer, de har lavet for migrantarbejderne, laver endnu flere forbedringer, at menneskerettighederne ikke bliver trådt under fode, og at grundlæggende frihedsrettigheder for mennesker bliver udøvet i Qatar.

- Så er det meget nemmere at spille et VM dér på bedste vis, svarer DBU-direktør Jakob Jensen.

Danske fodboldfans ønsker VM flyttet fra Qatar

I en nyere spørgeskemaundersøgelse foretaget af Danske Fodbold Fans (DFF), der er en interesse- og netværksorganisation for fodboldfanklubber i Danmark, mente 84,42 procent af de i alt 1047 respondenter fra hele landet, at FIFA bør flytte næste års VM.

Slutrunden sparkes efter planen i gang 21. november 2022. Finalen skal spilles 18. december.