Fodbold

- Nørgaard spiller som en Beckenbauer

Danske Christian Nørgaard har de seneste kampe vikarieret som central forsvarsspiller for Championship-klubben Brentford.

De fleste kender Christian Nørgaard som central midtbanespiller. Det har været positionen i både Brøndby, Fiorentina, Brentford og for det danske landshold.

Men de seneste fire Championship-kampe har rollen været en anden. Her har han på grund af skader i Brentford-truppen vikarieret som central forsvarsspiller i en trebackkæde.

Og ifølge Brentfords danske træner Thomas Frank har vikariatet været en stor succes. Så stor, at Nørgaard sammenlignes med en af de helt store i fodboldens verden. Den tyske forsvarsgeneral Franz Beckenbauer, der med sin elegante teknik og store overblik førte Tyskland til både EM- og VM-guld.

- Han er en rigtig god spiller, og jeg synes, han er en rigtig god nummer seks på grund af hans forståelse og rolighed, og fordi han spiller fremad næsten hver gang, han har bolden.

- Det er en stor fordel. Og det er et massivt offensivt våben. Med måden, vi spiller på, spiller han som en Franz Beckenbauer. Han har rent faktisk den tilstedeværelse og den fremtoning. Det kan jeg virkelig godt lide, siger Brentford-træner Thomas Frank ifølge West London Sport.

Kan udvikle sig endnu mere

Christian Nørgaards midlertidige rolle som forsvarsspiller skyldes skader til flere normale stamspillere i Brentfords forsvar. Blandt andet danske Henrik Dalsgaard, der har siddet ude med en knæskade de seneste seks kampe.

Både han og venstrebacken Henry Rico, der også sidder ude med en skade, forventes ikke tilbage på grønsværen i de kommende kampe, og derfor kan Christian Nørgaard formentlig se frem til flere optrædener som forsvarsspiller i den kommende tid.

Og ifølge Thomas Frank giver det både Nørgaard og holdet gode muligheder for at blive endnu mere trygge ved den nye formation.

- Vi har kun spillet sådan i nogle få kampe, så forhåbentligt kan vi udvikle det mere og mere.

Trebackkæden med Nørgaard i midten har dog allerede haft fin succes. Således har Brentford kun lukket et enkelt mål ind i de seneste fire kampe, hvor det er blevet til to sejre og to uafgjorte.

Brentford ligger nummer tre i den engelske Championship med ti point op til andenpladsen og den direkte oprykning til Premier League. De mangler at spille tre kampe, mens de øvrige tophold blot mangler to, og det er derfor ikke længere muligt for dem at rykke direkte op.

Men selvom den direkte oprykning er glippet, har de fortsat mulighed for at sikre oprykning til Premier League. Det kræver, at de vinder det kommende playoff-spil mellem nummer tre, fire, fem og seks i rækken.