Fodbold

Marcelo indkaldt som valgmedhjælper - kan misse CL-semifinale

Real Madrid-venstrebacken Marcelo risikerer at gå glip af Champions League-semifinalen mod Chelsea, fordi han er blevet indkaldt til valgtjeneste.

En misset Champions League-kamp skyldes som oftest en skade, en karantæne eller en manglende udtagelse.

Men i Marcelos tilfælde skyldes det noget helt andet.

Ifølge det spanske medie Marca er Real Madrids brasilianske venstreback i fare for at misse returopgøret mod Chelsea, fordi han skal være medhjælper på et valgsted i forbindelse med et lokalt valg.

Valgtjenestenen finder sted 4. maj - dagen inden Real Madrid møder Chelsea. Men på grund af de nuværende rejserestriktioner som følge af covid-19 er det ikke muligt for den 32-årige brasilianer at rejse til England efter at have arbejdet på valgstedet.

Har historikken med sig

Grunden til, at Marcelo overhovedet er endt i denne situation, er, at alle borgere, der står i det spanske valgregister, kan blive udvalgt til at arbejde for valgstederne. Og hvis man udvælges, kræver det en formildende omstændighed at slippe udenom.

Real Madrid-backen fik spansk statsborgerskab i 2011, og han er derfor omfattet af reglen.

Det spanske storhold skulle dog være i gang med at undersøge mulighederne for, om Marcelo på en eller anden måde kan rejse med til England. Det skriver BBC.

Selvom Marcelos situation virker speciel, er det ikke første gang, at reglen giver problemer for fodboldspillere i Spanien.

I 2019 blev Levante-målmanden Aitor Fernandez indkaldt til en lignende opgave samme dag, som han skulle spille mod Athletic Bilbao. Det samme var tilfældet for Bilbaos Iñaki Williams i 2015.

Begge spillere blev i sidste ende fritaget fra tjenesten.

Marcelo spillede 77 minutter af det første opgør mod Chelsea. Kampen endte 1-1.