Fodbold

Solskjær undskylder kommentar, der fik Roma-fans til at lave hånende plakater

En gruppe Roma-fans har hængt plakater med Solskjærs hoved op langs facaden omkring klubbens træningsanlæg.

Inden det første semifinaleopgør mellem Manchester United og AS Roma fløjtes op på Old Trafford torsdag aften, har Ole Gunnar Solskjær krøbet til korset.

- Det var ikke min mening at være respektløs, og det tror jeg, de fleste ved, udtaler nordmanden ifølge Sky Sports.

- Det skete lige efter kampen, hvor jeg var lettet over at være videre. Jeg havde ikke analyseret dem nok til at give dem den fornødne respekt. Det er en fantastisk klub med en flot historie, og jeg kender til deres kvaliteter.

Undskyldningen kommer som en opfølgning på den kommentar, Solskjær gav, da United havde ekspederet spanske Granada ud af Europa League-kvartfinalen.

Her blev han spurgt ind til semifinalemodstanderne fra Rom, hvor han ganske kort svarede: "Jeg kender dem ikke, og jeg har ikke set dem spille".

Udløste stor vrede

En udtalelse, der ikke ikke ligefrem fik supporterne af den italienske klub til at smide hænderne i vejret, som de ellers har været vant til at gøre i den europæiske turnering, hvor klubben endnu ikke har tabt i slutspillet.

En gruppe Roma-fans besluttede sig sågar for at pryde holdets træningsanlæg med plakater af Solskjærs ansigt sammen med budskabet: "Sørg for, at han husker os".

AS Romas træningsanlæg, Trigoria, i den sydlige del af Rom.

Kan bryde forbandelse

Noget tyder dermed på, at torsdagens opgør bliver fyldt med tænding.

Men hånende plakater eller ej. Manchester United går ind til kampen med masser af motivation. I sin tid som manager har Ole Gunnar Solskjær nemlig fire tabte semifinaler og nul trofæer på cv'et.

Og det vil holdet bruge som en gnist til at bryde den forbandelse.

- Jeg vil gerne tro på det. Spillerne har fået mere erfaring, og de har været igennem nogle vanskelige tider. Vi bruger skuffelsen som motivation, og jeg er tryg ved, at vi nok skal levere en god præstation, siger Solskjær, der bliver bakket op af sin venstreback Luke Shaw.

- Jeg glæder mig meget. Det er en vigtig kamp for holdet, og jeg tror, vi kommer til at klare det, lyder det.

I forrige sæson tabte Manchester United semifinalen til Sevilla i Europa League, ligesom Solskjær har tabt to Liga Cup-semfinaler og en FA Cup-semifinale med de rødklædte.