Fodbold

Eriksen og Inter er italienske mestre

Atalanta brændte straffespark og måtte nøjes med uafgjort mod Sassuolo. Dermed er Inter italiensk mester for første gang i 11 år.

På en velfortjent fridag må de fleste Inter-spillere, hvis ikke dem alle, have haft tv'et tændt.

Alt andet end tre point til Atalanta ude mod Sassuolo søndag eftermiddag ville sikre Milano-klubben dets første mesterskab siden 2009/2010-sæsonen.

Trods en mand i undertal kom holdet fra Bergamo foran 1-0 i første halvleg, men i begyndelsen af anden halvleg udlignede Sassuolo til 1-1 fra straffesparkspletten.

12 minutter senere fandt hjemmeholdet igen vej til Atalantas mål, men scoringen blev annulleret for offside efter VAR-gennemsyn.

Med et kvarter tilbage blev Sassuolo så også ramt af et rødt kort, da forsvarsspiller Marlon trak Atalanta-angriber Luis Muriel ned i feltet.

Det var Atalantas gyldne mulighed for at sikre sig den nødvendige sejr, men Muriel sparkede sløjt og brændte, så klokken 16.51 stod det klart: Inter er italiensk mester 2020/2021.

Eriksens mål blev det vigtigste i sæsonen

Inter vandt lørdag aften 2-0 over Crotone og lagde dermed pres på Atalanta, der nu var 14 point efter, men med en kamp i hånden. Den mod Sassuolo denne søndag i femtesidste spillerunde.

Christian Eriksen bragte Inter foran 1-0 mod Crotone med sit andet ligamål i denne sæson, og efter kampen gav han udtryk for, at det kunne blive et særdeles vigtigt mål:

- Hvis målet bliver det afgørende, vil det naturligvis være det vigtigste i sæsonen. Alle mål er vigtige, men målet, der fører dig til målstregen, er mere specielt, sagde danskeren til italienske Sky og Inter TV efter kampen i Crotone.

Eriksen havde blot været på banen i tre minutter, da han satte det vindende mål ind. Video: TV 2 SPORT

I dommerens tillægstid scorede marokkanske Achraf Hakimi til resultatet, og sejren medførte vilde jubelscener i Inters omklædningsrum og bus.

De jublede nærmest, som havde de vundet Scudettoen, som det italienske fodboldmesterskab kaldes.

Det skete dog først definitivt søndag, hvor Atalanta snublede mod Sassuolo og derfor ikke længere kan indhente Inter på førstepladsen.

Fem klubber slås om andenpladsen

Atalanta har 69 point for 34 kampe. Inter har 82 point. Der spilles 38 runder i Serie A.

I stedet skal Atalanta, der i øjeblikket er nummer to, nu kæmpe med Napoli, AC Milan, Juventus og Lazio om andenpladsen.

Top-4 giver adgang til Champions League i næste sæson. Femte- og sjettepladsen er lig med en billet til Europa League.

Med sæsonens mesterskab står Inter nu noteret for 19 Scudettoer i alt. Fra 2005-2010 vandt klubben fem mesterskaber i træk.