Fodbold

FCK sikrer vital sejr efter drama mod AGF

FCK slog mandag aften AGF med 3-2 efter en højdramatisk kamp, hvor AGF var tæt på at hente FCK's 3-0-føring.

For første gang siden marts 2020 var der et femcifret antal tilskuere til en kamp i Superligaen.

Og sikke en kamp, de 10.365 tilskuere var vidne til, da FC København mandag aften tog imod AGF i Parken. Hovedstadsklubben kom hurtigt foran 3-0 og så længe ud til at have alt under kontrol.

Men med to scoringer efter pausen sørgede gæsternes Kevin Diks for, at de mange tilskuere fik dramatik til sidste fløjt.

FC København-AGF: 3-2

  • 1-0: Kamil Wilczek (7')
  • 2-0: Victor Nelsson (17')
  • 3-0: Jonas Wind (33')
  • 3-1: Kevin Diks (57')
  • 3-2: Kevin Diks (67')

FCK er efter 28 runder nummer tre med fire point op til andenpladsen Brøndby, mens der er seks point ned til AGF på fjerdepladsen.

Referat

Af Ritzau

Værterne var denne gang uden profiler som Lukas Lerager, Carlos Zeca, Nicolai Boilesen og Rasmus Falk, mens AGF kunne glæde sig over at have anfører og topscorer Patrick Mortensen tilbage.

AGF kom aggressivt fra land og pressede FCK, men efter syv minutter punkterede værterne aarhusianernes gode start.

Kamil Wilczek kom nemlig først på bolden efter et indlæg fra Viktor Fischer, og så prikkede Wilczek FCK foran 1-0 til stor glæde for de omkring 10.300 tilskuere på lægterne.

Jubel i Parken, da FC København slog AGF med 3-2.

AGF virkede til at falde helt sammen efter FCK's mål, og gæsterne fik slet ikke skabt noget mod en FCK-defensiv, som stod strålende.

FCK virkede samtidigt skarp i sit pres og i sine afleveringer, og derfor var det ganske fortjent, at Victor Nelsson kunne heade FCK på 2-0 efter 17 minutter.

Det blev endnu bedre for københavnerne, da landsholdsspiller Jonas Wind omsatte et straffespark til pauseføringen 3-0.

Dødboldene gav FCK problemer

Der skulle alvorlige ændringer til for AGF, og det lykkedes aarhusianerne at komme bedre med, selv om David Nielsen ikke skiftede ud på sit hold.

AGF fik endelig gang i sit spil på FCK's halvdel, og det kastede flere dødbolde af sig, og det blev særdeles farligt.

På to hjørnespark sendte højrebacken Kevin Diks nemlig AGF på 1-3 og 2-3 i det 57. og 67. minut, og så levede kampen for alvor.

FCK'erne virkede skræmte, og de fik slet ikke gang i eget spil. Derfor generobrede AGF hurtigt bolden ved boldtab, og det pressede FCK langt tilbage.

AGF fik flere dødbolde mod slutningen af kampen, og selv keeper Kamil Grabara gik med frem. Men skarpheden udeblev, og så vandt FCK.