Fodbold

Juventus-detronisering er kun glædelig, siger Helveg

Inters titel skaber røre i den italienske liga efter mangeårig Juventus-dominans, mener den tidligere Inter-spiller Thomas Helveg.

Efter ni år som modtager måtte Juventus søndag eftermiddag indtage rollen som afsender af en lykønskning.

Klokken 16.51 sluttede kampen mellem Atalanta og Cagliari 1-1, som sendte det italienske mesterskab i hænderne på Christian Eriksen og Inter. Blot to minutter senere kom tilgendegivelsen af Juventus' detronisering.

Med ordene "godt gået" erkendte Juventus rivalens triumf, som brød Torino-klubbens ni år lange stime af mesterkaber.

'Næsten ikke til at holde ud'

Inden Juventus-æraen vandt AC Milan titlen efter fem Inter-mesterskaber i træk. Selvom det ikke tegner et billede af variation, er der ifølge den tidligere AC Milan- og Inter-spiller Thomas Helveg grund til glæde i størstedelen af Italien.

- Det lykkedes Inter at udfordre Juventus på deres suverænitet, og det er kun glædeligt for ligaen dernede, siger Helveg til TV 2 SPORT.

- Specielt for Milano er det næsten ikke til at holde ud, at Torino-klubben har været så dominerende. Inter og AC Milan hungrer efter at komme tilbage med en titel af de sjove.

Balancen har udlignet sig

Faktisk skal man helt tilbage til kapitlet om 2000/01-sæsonen i de italienske historiebøger for at finde et mesterskab uden for Norditalien.

Dengang vandt Roma Scudettoen.

- Når et hold er dominerende som Juventus, sker der per automatik det her med, at det bliver lidt gråt. Det bliver lidt kedeligt. Det, der har været synd for Serie A, er, at der i princippet kun har været Juventus. De andre har skullet spille om de sekundære placeringer, siger Thomas Helveg.

- Balancen har udlignet sig en lille smule, og i år ser du Juventus halte en lille smule efter uden at være sat totalt for baghjul, men det er lidt de andre, der også er med til at dominere ligaen.

Skaber røre i ligaen

Juventus har været mere eller mindre hægtet af i størstedelen af sæsonen, hvor AC Milan længe lå på førstepladsen - endda med solid margin til Inter.

Milan tabte dog pusten, alt imens Inter lige nu er inde i en stime med 18 Serie A-kampe uden nederlag. Mesterskabet kommer til at se aldeles suverænt ud - sikret med fire spillerunder tilbage.

Ser man bort fra Inter, er flere hold - som Helveg nævner - med i kapløbet om placeringerne i toppen af Serie A, ikke mindste de fire øverste placeringer, som giver adgang til Champions League.

Fem point skiller Atalanta på andenpladsen og Lazio på sjettepladsen, og Lazio har en kamp til gode. Mellem dem ligger Juventus, AC Milan og Napoli.

- Det giver ikke uro, men det giver noget røre forstået på den måde, at når Inter kan, er der også andre, der føler, de kan. Så jeg tror, det er en vigtig ting, at dominansen bliver brudt. Man har haft en sæson, hvor man har kunnet måle sig lidt op mod Juventus, og det er lykkedes en del af holdene ikke at være for meget bagud.

- Jeg tror faktisk, der er nogen, der kan se, at de ikke er langt fra og måske også er parate til at optimere dem selv i kraft af tilkøb af nye spillere og satsning på andre ting.