Fodbold

City er klar til sin første CL-finale

Manchester City kom aldrig i vanskeligheder i returkampen mod PSG i Champions League-semifinalen.

Så skete det endelig for de lyseblå fra Manchester.

Siden Manchester City blev solgt i 2008 og blev stenrige, har de sultet og sukket efter succes i verdens største klubturnering. Det fik de tirsdag aften, hvor de spillede sig i deres første Champions League-finale nogensinde.

Det skete efter en 2-1-sejr over franske PSG i den anden semifinale, hvilket giver en samlet sejr på 4-1 til Manchester-klubben. De møder enten Chelsea eller Real Madrid i finalen den 29. maj i Istanbul.

Manchester City 2 - 0 PSG (samlet resultat: 4-1)

  • 1-0: Riyad Mahrez, 11'
  • 2-0: Riyad Mahrez, 63'
  • Rødt kort: Angel Di Maria, 69'

Referat

Af Ritzau

Den algeriske stjerne Riyad Mahrez blev den store semifinalehelt. Han scorede sejrsmålet til 2-1 i den første kamp, og tirsdag scorede han begge City-mål.

Op til kampen var det store spørgsmål, om PSG's Kylian Mbappé var blevet sin skade fra lørdag kvit. Den fodrappe angriber var med i truppen, men blev aldrig sendt i aktion.

Et hårdt slag for PSG, der i stedet satsede på Mauro Icardi som spydspids i jagten på at score mindst to mål.

Haglbyger hærgede over Manchester op til kampen, og på den sneklædte bane kom franskmændene også bedst fra start.

Hagl på banen gjorde det svært for spillerne i første halvleg.

City foran på omstilling

City kom til at stå meget dybt i opgørets første del, men trods et godt tryk var PSG ikke for alvor farlig.

Det var City til gengæld i en perfekt omstilling efter ti minutter. Oleksandr Zinchenko førte bolden frem i venstre side, fandt på midten Kevin De Bruyne, hvis blokerede skud endte hos Riyad Mahrez, der scorede med et fladt spark.

Riyad Mahrez bragte City foran i første halvleg.

Derefter blev PSG mere nærgående. Først headede Marquinhos på overliggeren, og kort efter sendte Angel Di Maria et langskud forbi et halvtomt mål efter et PSG-boldtab.

I den sidste halvdel af første halvleg fik City dog lukket bedre af, og tendensen fortsatte efter pausen, hvor City igen slog til efter en kontra. Phil Foden fandt Mahrez, der helt blank foran mål kunne øge til 2-0 efter godt en time.

PSG-frustrationer

Nu så det sort ud for PSG, og frustrationen fik frit løb hos Angel Di Maria, der stemplede Fernandinho i en hævnakt og blev udvist.

Di Maria så rødt efter hævnaktion.

En mand i undertal var PSG på en umulig mission, og City var tættere på en cementering, da Phil Foden ramte stolpen.

City cruisede sejren hjem til stor jubel for manager Pep Guardiola, der senest var i Champions League-finalen i 2011, hvor han vandt trofæet med FC Barcelona.

Forløsende aften i Manchester for de lyseblå.

Onsdag findes den anden finalist, når Chelsea på Stamford Bridge tager imod Real Madrid efter 1-1 i den første kamp i Spanien.