EM fodbold

Pukki skadet kort før EM-kamp mod Danmark

Teemu Pukki er topscorer for sit klubhold og landshold, men nu må han lægge målscoringen på hylden i en uvis periode.

Når Finland om 38 dage åbner EM mod Danmark i Parken, bliver det måske uden deres topscorer – eller med ham på holdkortet i en tvivlsom forfatning.

Den tidligere Brøndby-spiller Teemo Pukki er nemlig blevet ankelskadet, skriver hans klub, Norwich, på sin hjemmeside.

Pukki har beskadiget ledbåndet i højre ankel efter weekendens kamp mod Reading, og yderligere undersøgelser skal nu afklare, hvor lang tid han skal sidde ude.

Banker mål ind på stribe

Den 31-årige finne er livsvigtig for det finske landshold. I landets to VM-kvalifikationskampe i marts var Pukki således brandvarm og scorede to mål mod Bosnien og et enkelt mod Ukraine. Kampene endte henholdsvis 2-2 og 1-1.

Det finske fodboldforbund har også reageret på onsdagens dårlige nyhed, og de er fortrøstningsfulde.

- Vi tror, at Teemu bliver klar til at spille EM. Behandlingsprogrammet er allerede begyndt, og alle går efter, at Teemu Pukki bliver helt klar, når EM begynder, siger Finlands cheftræner, Markku Kanerva.

Pukki er topscorer for Norwich, der har sikret sig oprykning til Premier League.

Ikke kun på landsholdet er Pukki leveringsdygtig. Hos Norwich, der i denne sæson har sikret sig oprykning til Premier League, har han scoret 26 mål i 42 kampe i alle turneringer. Det gør ham til holdets topscorer.

Finland deltager i sin første slutrunde nogensinde, når EM begynder denne sommer. Udover Danmark er de i gruppe med Rusland og Belgien.