Fodbold

Villarreal og United mødes i EL-finalen

Aubameyang havde to forsøg på stolpen, men Villarreal holdt stand og sendte Arsenal ud af Europa League. Manchester United spillede sig også videre.

Arsenal skulle bruge et enkelt mål for at ekspedere Villarreal ud af Europa League, men det kom aldrig trods to stolpeforsøg fra Pierre-Emerick Aubameyang.

I stedet holdt spanierne med tidligere Arsenal-træner Unai Emery i spidsen stand og tog finalepladsen mod Manchester United.

Det blev 0-0 i London og samlet 2-1 til Villarreal efter sidste uges sejr.

Villarreal er dermed det eneste hold uden for England, der har fundet vej til en finale i de europæiske klubturneringer i år.

Med Manchester City og Chelseas Champions League-triumfer og Manchester Uniteds store 6-2-forspring mod AS Roma i den anden Europa League-semifinale in mente var spørgsmålet forinden, om Arsenal skulle fuldende engelsk fodbolds finalekabale i de europæiske turneringer.

Det krævede en scoring hjemme mod Villarreal, men dem har London-holdet ikke for vane at lave mange af på Emirates Stadium for tiden.

For sjette hjemmekamp i træk lykkedes det ikke Arsenal at score i første halvleg, selv om det var tæt på midtvejs i halvlegen.

Aubameyang, der for nylig vendte tilbage efter malariasygdom, flugtede på stolpen med halvlegens mest nærgående forsøg.

Faktisk var gaboneseren tæt på igen med syv minutter til pause, men det skyldtes mest sløjt målmandsspil af Villarreals Geronimo Rulli, der tabte bolden tæt på eget mål.

Kampen åbnede mere op efter pausen med store chancer til begge mandskaber.

Arsenal kunne snildt have været foran fem minutter inde i anden halvleg, men Emile Smith Rowe løftede bolden forbi målet, selv om Rulli var rykket væk fra stregen.

Men Villarreal kunne også have taget føringen med lidt mere skarphed, og Emery kunne knapt tro, at Gerard Moreno sendte et slattent skud afsted efter 53 minutter på en stor mulighed.

Det begyndte at dufte af spansk avancement, men 12 minutter før tid steg Aubameyang til vejrs og ramte stolpen for anden gang.

Arsenal kom ikke tættere på, og i stedet får Emery nu chancen for at vinde Europa League for fjerde gang som træner.

United videre trods nederlag

I finalen venter Manchester United, der torsdag aften gjorde arbejdet færdigt i Europa League-semifinalen mod Roma.

Efter en storsejr på 6-2 i den første kamp skulle United bare undgå en nedsmeltning i torsdagens returkamp i Rom.

Det lykkedes. Den anden semifinale endte 3-2 til Roma, og United går derfor videre med en samlet sejr på 8-5.

United så ud til kort før pausen at have slukket Romas finalehåb fuldstændig.

Efter et flot opspil blev Cavani sendt i dybden af Fred. Med kun Romas målmand foran sig trykkede uruguayaneren af lidt uden for feltet og hamrede bolden i mål til 1-0.

Nu skulle Roma score fem mål. Af samme grund kom hjemmeholdet stormende ud fra pausen. United blev sat under et tungt pres, og efter et lille kvarter måtte englændernes defensiv give efter.

Edin Dzeko udlignede først, og blot et par minutter efter blev det også 2-1 ved Bryan Cristante. Det fik Ole Gunnar Solskjær op på dupperne. Nordmanden sendte midtbaneslideren Nemanja Matic på banen og hev Paul Pogba ud.

Solskjær og co. kunne lidt efter ånde lettet op, da Edinson Cavani steg til vejrs og headede bolden ind til 2-2.

Med udsigten til at skulle score fire mål mere for bare at sende kampen i forlænget spilletid kæmpede Roma videre. Nicola Zalewski fik med cirka ti minutter tilbage bragt Roma foran på ny, men det blev altså ikke til mere for romerne.

Det er kun fire år siden, at Manchester United vandt Europa League for første og indtil videre eneste gang. Dengang blev Ajax slået med 2-0 i finalen.

Dette års finale i Europa League spilles 26. maj i polske Gdansk.