Fodbold

Ekspert peger på favoritten inden skelsættende weekend

Atletico Madrid, Real Madrid, Barca eller Sevilla? TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker analyserer den historisk tætte mesterskabskamp i Spanien.

Er du fan af spænding, neglebideri og kapløb til det sidste?

Så kan du godt følge med i den bedste spanske fodboldrække, LaLiga. hvis du ikke allerede gør det.

Med fire kampe tilbage af ligaen er det kun seks point, der adskiller de fire øverste hold. Alt kan ske de næste uger, og i denne weekend er plakaten fra det spanske plastret til med indbyrdes opgør fra toppen.

  • Barcelona - Atletico Madrid
  • Real Madrid - Sevilla

- Det bliver en skelsættende weekend, hvor vi får mange svar. Taber Real Madrid til Sevilla, så kan vi godt gætte på, de er ude af kampen om titlen. Vi får i hvert fald skilt hold fra i den her weekend.

- Mit gæt er, at vi godt kan gå fra tre til to mesterskabsbejlere efter søndag aften. Vi får store svar, fordi topholdene uanset hvad taber point, vurderer TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Lørdag mødes Barcelona og Atletico Madrid, mens Real Madrid og Sevilla skal dyste søndag aften. Det er på mange måder interessant, når man ser på, hvordan tabellen ser ud efter 34 spillerunder:

Tabellen

  1. Atletico Madrid: 76 point
  2. Real Madrid: 74 point
  3. Barcelona: 74 point
  4. Sevilla: 70 point

Mads Junker har vurderet de fire holds chancer for at vinde mesterskabet i procent, som han uddyber i de kommende afsnit:

Atletico Madrid

Procentchance: 35

- Atletico kan selv afgøre det, og det er jo deres største fordel. De har ikke været prangende, men spiller de uafgjort mod Barca, så kan de nok klare sig med 10 point. Og det er en stor fordel at have med fire kampe tilbage. De har været det klart mest svingende hold de seneste måneder sammen med Real Madrid, men nu er Luis Suarez og Yannick Carrasco tilbage og i form. Det er ikke deres spil, der gør dem til favoritter, men det gør tabellen.

Manglende kampe: Barcelona ude, Sociedad hjemme, Osasuna hjemme, Valladolid ude

Barcelona

Procentchance: 30

- De skal genfinde melodien, men de lavede et godt comeback mod Valencia. Det er Atletico-kampen, der er en sværeste, og så skal de håbe på, Real Madrid smider point undervejs. Men Barca er godt kørende. Jeg giver Atletico fem procent større chance for at vinde, fordi de er det eneste hold, der selv kan afgøre det. Granada-kampen var en kæmpe nedtur, men nu har de spillet sig tilbage. Og hidtil i sæsonen har de ikke været skræmt af at skulle indhente de andre tophold.

Manglende kampe: Atletico Madrid hjemme, Levante ude, Celta Vigo hjemme, Eibar ude

Real Madrid

Procentchance: 30

- Det er overraskende, at de stadig er med i kampen om mesterskabet, for jeg mindes ikke en god periode for dem. Men de har alligevel formået at hive pointene til sig, men nu er Real Madrid jo afhængig af, at Barca tager point fra Atletico. Real Madrid er så svingende, at jeg ikke er sikker på, de vinder de sidste fire, og de var ikke ligefrem flyvende i Champions League mod Chelsea. Deres offensiv er tandløs, men de er jo, hvor de skal være. De er bedre indbyrdes end Atletico Madrid og Barcelona, hvilket jo er deres fordel. Hvis de vinder de sidste fire, tror jeg, de bliver mestre.

Manglende kampe: Sevilla hjemme, Granada ude, Bilbao ude, Villarreal hjemme

Sevilla

Procentchance: 5

- De spillede sig næsten ud af kampen om LaLiga-titlen i sidste runde ved at tabe til Athletic Club. Nu skal der noget ekstraordinært til at hente seks point, for de er også dårligere indbyrdes end Barca og Atletico. Og de dårlige indbyrdes opgør forringer dem. De skal jo nærmest hente seks og et halvt point på Atletico Madrid. Men de kan jo starte med at vinde over Real Madrid i weekenden og tage den derfra.

Manglende kampe: Real Madrid ude, Valencia hjemme, Villarreal ude, Alavés hjemme

Lørdag kan du se topkampen mellem Barcelona og Atletico Madrid på TV 2 og TV 2 PLAY fra klokken 16.05.

Søndag klokken 21 spiller Real Madrid mod Sevilla, og den kamp kan du se på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY.