Fodbold

UEFA deler bøder ud til Super League-klubber

9 af de 12 Super League-klubber straffes med bøde. De resterende tre klubbers straf skal vurderes yderligere.

Det Europæiske Fodboldforbund (UEFA) lægger nu hele sagen angående Super League bag sig, når det gælder de ni klubber, der har trukket sig fra projektet.

De ni klubber har forpligtet sig til at være en del af UEFAs turneringssystem fremover og har erkendt, at Super League-projektet var en fejl. Det skriver UEFA på sin hjemmeside.

Disse klubber har forladt Super League

  • Fra England: Manchester City, Manchester United, Liverpool, Chelsea, Tottenham og Arsenal
  • Fra Italien: Inter og Milan
  • Fra Spanien: Atlético Madrid

De slipper dog ikke med at give en undskyldning. Klubberne har fået en bødestraf, der svarer til svarer til fem procent af de indtægter, en sæson med europæiske kampe ville give dem.

Samtidig indvilger klubberne i tilsammen at donere 15 millioner euro, der skal gå til børne-, ungdoms- og græsrodsfodbold rundt om i Europa.

- Jeg sagde på Uefa-kongressen for to uger siden, at det kræver en stærk organisation at indrømme fejl, især i disse tider med folkedomstole på de sociale medier, siger UEFA-præsident Aleksander Ceferin på UEFAs hjemmeside.

- Ved at acceptere klubbernes forpligtelse (til Uefa, red.) og ønske om at reparere de skader, de har forårsaget, vil Uefa lægge dette kapitel bag sig og komme videre med et positivt sind.

Bødepengene ender ikke i UEFAs lommer, men vil blive uddelt til fodboldprojekter rundt omkring i Europa, siger Aleksander Ceferin.

De resterende tre klubbers skæbne er endnu uvis. Det drejer sig om Juventus, Real Madrid og FC Barcelona, der stadig holder liv i drømmen om en udbryderliga.

UEFA skriver, at sagerne omkring dem bliver sendt videre til UEFAs "disciplinære organer".