Fodbold

Barca og Atlético deler - spansk titelkamp er stadig helt åben

En 0-0-resultat mellem Barcelona og Atlético betyder, at førstnævnte stadig ligger lunest i svinget til at slutte på førstepladsen i LaLiga

Det rykkede ikke for alvor rundt på noget.

Det er virkeligheden efter topkampen mellem Atlético Madrid og Barcelona, der sluttede 0-0 på Camp Nou. Og med et point til hver er der ikke de helt store ændringer i toppen af LaLiga.

Atlético Madrid sidder stadig på førstepladsen, mens Barcelona rykker op på andenpladsen.

Derfor kan det ende med, at Real Madrid bliver rundens store vinder, hvis de søndag vinder over Sevilla. Så vil de nemlig overhale både Barcelona og Atlético Madrid, da de er bedre indbyrdes over sidstnævnte.

Tabellen

  1. Atlético Madrid: 77 point
  2. Barcelona: 75 point
  3. Real Madrid: 74 point
  4. Sevilla: 70 point

Referat

Af Ritzau

Atlético var det bedste hold og havde de fleste chancer i første halvleg, selv om Barcelona varmede bolden mest. Kun i glimt skabte Barcelona farlige chancer, og den offensive magi kom især fra Lionel Messi.

Argentineren viste sine eminente dribleevner i slutningen af første halvleg, da han snød flere Atlético-spillere, inden han sendte bolden mod mål med det giftige venstreben.

Kun en glansparade fra Atlético-keeper Jan Oblak forhindrede bolden i at gå i mål få minutter før pausen.

Efter en længere dribletur var Lionel Messi tæt på at sende Barcelona på måltavlen. Video: TV 2 Sport

Også Barcelonas angriber Antoine Griezmann havde et forsøg efter 28 minutter, men bolden sad lige i favnen på Oblak.

Derudover stod der Atlético på de bedste muligheder, og Thomas Lemar, Angel Correa og Marcos Llorente havde tre gode afslutninger. Marc-André ter Stegen i Barcelona-målet stod flot i vejen for afslutningerne.

Efter lidt over en halv time udgik Barcelonas midtbanegeneral Sergio Busquets med en hovedskade. Ind i stedet kom stortalentet Ilaix Moriba.

Barcelona mistede et vigtigt bindeled på holdet, og Atlético greb taktstokken i det sidste kvarter. Luis Suarez, Yannick Carrasco og Felipe misbrugte oplagte scoringsmuligheder for udeholdet, som jagtede sejren.

I anden halvleg spillede Barcelona bedre og fik straks en stor chance, men stopperen Clément Lenglet headede over mål.

Braithwaite kom ikke på banen

Luis Suarez havde igen en mulighed for Atlético kort efter, men den uruguayanske angriber kunne ikke score mod sin tidligere klub.

Efter 66 minutter sendte Messi et frispark mod mål, og igen måtte Oblak ud i fuld længde for at afværge.

Indskiftede Ousmane Dembélé fik en chance, men franskmandens hovedstød gik over mål.

Den danske landsholdsangriber Martin Braithwaite var tilbage i Barcelonas trup efter en skade, men han kom ikke på banen.