Fodbold

Storhold går til angreb - nægter at opgive Super League

Trio er skuffet over, at ni Super League-klubber har bukket under for UEFAs pres og forladt projektet.

FC Barcelona, Real Madrid og Juventus holder fast i, at der er behov for en europæisk superliga for at sikre en fremtidig udvikling af fodbolden.

Det skriver klubberne i en erklæring, som de hver især har delt på deres hjemmesider efter det fejlslagne forsøg på at etablere udbryderligaen European Super League i april.

De øvrige ni klubber, som var med til at annoncere planerne om piratligaen, har trukket sig ud af projektet igen.

Det drejer sig om Arsenal, Chelsea, Atletico Madrid, Milan, Inter, Liverpool, Manchester City, Manchester United og Tottenham, der fredag underskrev en aftale med UEFA.

En aftale, der lød på, de skulle dropper planerne om en europæisk Super League.

Vil være uansvarligt at trække sig

Hvis Barcelona, Real Madrid og Juventus fortsætter den fælles front mod UEFA, kan det angiveligt betyde, at de tre klubber kan få to års udelukkelse fra alle turneringer arrangeret af de europæiske fodboldforbund.

- Vi er fuldt ud klar over de mange forskellige reaktioner, der har været på Super League-initiativet, og vi har behov for at reflektere over nogen af argumenterne og overveje vores tilgang til ligaen.

- Det vil dog være meget uansvarligt, når vi kender til problemerne i fodboldsektoren - som i første omgang fik os til at annoncere planerne om en Super League - hvis vi ikke arbejdede videre med vores mission om at få bæredygtige og effektive løsninger på nogle af de eksistentielle udfordringer, som truer fodboldindustrien, lyder det blandt andet i erklæringen.

Trioen mener fortsat, at blandt andet fordelingsnøglen af midlerne i europæisk topfodbold ikke er optimal. Samtidig vil en Super League være til gavn for fodboldens globale udbredelse i en tid, "hvor nye generationer ikke tager fodbolden for givet."

Ærgerlig over 'vennerne'

De tre klubber er skuffede over, at de øvrige ni klubber - Arsenal, Chelsea, Liverpool, Manchester United, Manchester City, Tottenham, Atlético Madrid, AC Milan og Inter - har forpligtet sig til at være en del af Uefas turneringssystem fremover og har erkendt, at Super League-projektet var en fejl.

- Vi er ærgerlige over, at vores venner og medstiftere af Super League-projektet nu befinder sig i den modsatte grøft og har indgået en aftale med Uefa.

- De grundlæggende problemer, som fik de 12 klubber til at annoncere Super League, er ikke forsvundet, skriver Barcelona, Real Madrid og Juventus.

De ni forhenværende Super League-klubber har accepteret at betale en bøde til Det Europæiske Fodboldforbund (Uefa) og har forpligtet sig til at give et beløb på over 100 millioner kroner til børne-, ungdoms- og græsrodsfodbold rundt om i Europa.

Til gengæld behøver de ikke være bekymret for, om de får lov til at deltage i europæiske klubturneringer fremover.

UEFA har endnu ikke meddelt, hvad straffen er for de tre klubber, som altså fortsat arbejder videre med planerne om at etablere en kontinental udbryderliga.