Fodbold

Brøndby har stadig den bedste bane

Brøndby har den bedste bane i Superligaen, mens de er dårligst i Odense og Farum, mener ligaens anførere.

Superligasæsonen har budt på mange kampe på ujævne, halvmudrede baner.

Sådan har det dog ikke været, når Brøndby har været hjemmebanehold. Ifølge Superligaens anførere er græstæppet på Brøndby Stadion nemlig landets bedste.

Det oplyser Spillerforeningen, som står bag kåringen for Danmarks bedste bane, "Det gyldne greb".

Efter hver kamp bedømmer udeholdets anfører kampbanen med en karakter mellem 1-5, og Brøndbys bane har fået et gennemsnit på 4,36. Halvvejs igennem sæsonen var det også Brøndby, der var i spids.

Den næstbedste bane finder man i Aalborg, hvor gennemsnittet er 3,93. Dernæst følger Parken i København og Ceres Park i Aarhus, mens FC Midtjyllands hjemmebane, der sidste år var Danmarks bedste, er at finde på femtepladsen.

OB og FCN i bunden

I bunden finder man græstæppet på Odense Stadion og kunstgræsset på Right to Dream Park i Farum. Begge baner noterer sig for en gennemsnitsscore på 1,93 i anførernes bedømmelser.

Chef for spillerrådgivning i Spillerforeningen, Thomas Lindrup, ærgrer sig over, at banerne gennemsnitligt virker til at blive dårligere.

- Vi må konstatere, at der er for stor forskel på kvaliteten af banerne i Superligaen. Det er et problem, at man møder så forskellige betingelser, alt efter hvilket stadion man spiller på.

- Vi skal simpelthen have hævet bundniveauet for banerne i Superligaen. For vi kan jo se, at det er muligt at have gode baner i Danmark. En god bane er fundamentet for at kunne spille fodbold, og vi skylder spillerne at give dem de bedste betingelser for at præstere, siger Lindrup.

Han anerkender, at man med kampe tidligt i februar - på grund af coronapandemien - har gjort vilkårene for gode baner ekstra vanskelige i denne sæson. Han mener dog også, at flere klubber ikke prioriterer at have en god bane.

Samlet stilling:

 1. Brøndby Stadion (Brøndby IF): 4,36 (4,07)
 2. Aalborg Portland Park (AaB): 3,93 (3,73)
 3. Parken (F.C. København): 3,79 (3,20)
 4. Ceres Park (AGF): 3,50 (3,21)
 5. MCH Arena (FC Midtjylland): 3,43 (4,53)
 6. Cepheus Park Randers (Randers FC): 2,64 (3,53)
 7. Lyngby Stadion (Lyngby BK): 2,64 (3,40)
 8. CASA Arena Horsens (AC Horsens): 2,21 (2,79)
 9. Sydbank Park (SønderjyskE): 2,21 (3,20)
 10. Vejle Stadion (Vejle Boldklub): 2,15
 11. Nature Energy Park (OB): 1,93 (3,13)
 12. Right to Dream Park (FC Nordsjælland): 1,93 (1,73)