Fodbold

Første gang i dette årtusinde: - En kæmpe lettelse for hele byen

Vejle Boldklub skal også spille Superliga-fodbold i næste sæson, efter de vandt 4-2 hjemme over SønderjyskE, og Lyngby samtidig tabte til AC Horsens.

Traditionsklubben Vejle Boldklub kunne søndag bryde ud i jubel, da det lykkedes klubben fra Nørreskoven at sikre endnu en sæson i landets bedste række.

Det er første gang i dette årtusinde, at Vejle får to sæsoner i træk i Superligaen. De andre gange, hvor klubben er rykket op, er det blevet til direkte nedrykning sæsonen efter.

- Der er en kæmpe kvalitet i det her hold, og selvfølgelig skulle vi blive oppe i Superligaen i år. Det er en kæmpe lettelse at sikre det her på hjemmebane med lidt hjælp udefra. Vi gør det fantastisk i dag. Det er en kæmpe lettelse for hele klubben og byen at blive oppe i Superligaen, sagde Arbnor Mucolli til Eurosport efter kampen.

Op- og nedrykning igen og igen

Sidste gang, Vejle flere år i træk sluttede en Superliga-sæson over nedrykningspladserne, var året, hvor Mucolli blev født - 1999. Sæsonen efter rykkede klubben ned.

Samme skæbne led klubben i 2001/02-, 06/07-, 08/09- og 18/19-sæsonen, hvor Vejle nåede et enkelt år i det fineste selskab, inden de igen måtte en eller flere år i 1. division.

Nu er den dårlige statistik endelig brudt, og det vækker glæde hos Arbnor Mucolli, der er Vejle-dreng ind til benet og har oplevet historien på nærmeste hold.

- Det var det her, vi kæmpede for. Først og fremmest at rykke op i Superligaen, direkte efter vi rykkede ned, men så også at blive i Superligaen. Vi ønsker ikke at være et elevatorhold, så det er skønt at blive oppe i Superligaen i år, tilføjede Mucolli i sejrsinterviewet.

Der resterer fortsat tre runder af nedrykningsspillet, hvor Vejle ikke længere kan blive indhentet af hverken Lyngby eller AC Horsens, der rykker ned.

Til gengæld er det samtidig så tæt på de fire pladser over, at Vejle faktisk har en realistisk chance for at nå syvendepladsen, der giver adgang til en kamp om at komme i Europa.

Nedrykningsspillet:

  1. AaB, 39, point
  2. SønderjyskE, 38 point
  3. OB, 36 point
  4. Vejle Boldklub, 36 point
  5. Lyngby Boldklub, 25 point
  6. AC Horsens, 23 point

Vejle Boldklub står fortsat noteret for fem DM-titler i årene 1958, 1971, 1972, 1978 og 1984.