Fodbold

Lyngby rykker ud af Superligaen

Efter et overraskende nederlag på hjemmebane til nedrykkerne fra Horsens kan Lyngby ikke længere nå at redde sig en sæson mere i Superligaen.

Selvom solen skinner over hele Danmark, blev søndag eftermiddag en sort dag for de kongeblå fra Lyngby.

Lyngby skuffede nemlig på hjemmebane og tabte 3-4 til AC Horsens, der allerede var rykket ud af landets bedste række.

Samtidig spillede Lyngbys nærmeste konkurrent i kampen om at blive oppe, Vejle Boldklub, i Østjylland, og de vandt 4-2 over SønderjyskE.

Resultaterne af eftermiddagens superligakampe betyder, at de to nedrykkere bliver Lyngby og Horsens. Der resterer tre runder af Superligaen.

- Selvfølgelig er jeg skuffet, men det er ikke i dag, vi taber på det. Det er fra tidligere kampe. Vi har vist, hvad Lyngby står for i det her halve år og den rejse, vi er på, så vi havde håbet på lidt mere. Det var de afgørende kampe hjemme mod SønderjyskE, der kostede det for os, siger Mathias Hebo Rasmussen til TV 2 SPORT.

Midtbanespilleren har været en af profilerne på holdet, og han fortæller, at de efter kampen havde en snak om fremtiden. Og den fremtid hedder ikke 1. division:

- Ledelsen har forsikret os om nede i omklædningsrummet, at vi skal op igen. Det vil vi jo rigtig gerne, og vi står sammen som klub. Så lige nu sunder vi os efter det her, og så ser vi, hvad der sker de næste par uger. Jeg er ikke i tvivl om, at folk vil det bedste for Lyngby.

Nedrykningsspillet:

  1. AaB, 39, point
  2. SønderjyskE, 38 point
  3. OB, 36 point
  4. Vejle Boldklub, 36 point
  5. Lyngby Boldklub, 25 point
  6. AC Horsens, 23 point

Referat af Lyngby-Horsens

Af Ritzau

I Lyngby leverede gæsterne, som rykkede ned i sidste runde, en god indsats og vandt fortjent med 4-3 over et tamt Lyngby-mandskab.

Horsens kom energisk ud til kampen, mens Lyngby ikke fik gang i spillet og må sande, at holdet med nederlaget ikke længere kan undgå nedrykning fra landets bedste fodboldrække.

Med tre runder tilbage er der således 11 point op til Vejle og OB, og derfor må Lyngby med Horsens en tur ned.

Drømmestart for udeholdet

Horsens fik en drømmestart på opgøret, da højrebacken Jacob Buus hamrede bolden fladt i nettet fra kanten af feltet efter blot fem minutter, og efter knap et kvarter scorede kantspilleren Louka Prip til 2-0 på straffespark.

Lyngby havde bolden mest, men kunne slet ikke få gang i spillet mod et Horsens-hold, som trods udsigten til en tur i 1. division spillede med stor gejst og intensitet.

Hjemmeholdet kom bedre ud til anden halvleg og fik sat gæsterne under pres, men godt ti minutter efter pausen tog Horsens’ Jacob Buus sagen i egen hånd og scorede et fornemt mål til 3-0.

Forsøgte comeback

Lyngby fik reduceret til 1-3 med knap 20 minutter igen ved kantspilleren Magnus Warming, inden midtbanespilleren Victor Torp pyntede på resultatet knap fem minutter før tid med et flot spark.

Hjemmeholdets nedtur nåede sit klimaks, da den indskiftede forsvarsspiller Frederik Winther scorede selvmål til 2-4 i overtiden, inden Lyngby fik reduceret igen før slutfløjt.

Referat af Vejle-SønderjyskE

Af Ritzau

Med hjælp fra et Lyngby-nederlag sikrede Vejle Boldklub sig søndag en ny sæson i Superligaen, da holdet hjemme besejrede SønderjyskE med 4-2 i Superligaens nedrykningsspil.

Tidligt i kampen stod det klart, at Vejle ville spille kampen på egne præmisser. Vejlenserne sad på spillet kampen igennem og skabte mange chancer.

Især brasilianske Allan Sousa var i hopla, og med to scoringer var han afgørende for, at Vejle trak sig sejrrigt ud af det underholdende opgør.

Med 4-2-sejren står den altså på Superliga igen i næste sæson for Vejle, fordi Lyngby samtidig tabte til Horsens og rykkede ned.

I søndagens opgør satte Vejle sig som sagt hurtigt på spillet. I første halvleg var det især holdets offensive kreatører Allan Sousa og Arbnor Mucolli, der bød sig til med flere gode forsøg.

Til trods for de mange chancer lignede det længe, at første halvleg skulle slutte 0-0.

Men efter 45 minutter kom Allan Sousa gennem SønderjyskE-forsvaret og sendte hjemmeholdet på 1-0.

Målfest efter pausen

Anden halvleg startede lige så actionfyldt, som første halvleg sluttede.

Efter 50 minutter nedlagde Vejles tyske målmand, Alexander Brunst, SønderjyskEs Peter Buch Christiansen i feltet, hvorefter dommer Mikkel Redder dømte straffespark til gæsterne.

Straffesparket tog svenske Emil Holm sig af, og med et velplaceret spark udlignede han til 1-1 for SønderjyskE.

Selv om SønderjyskE efter scoringen spillede sig mere ind i opgøret, var det Vejle, der efter 68 minutter bragte sig i front på ny.

Her var det hjemmeholdets iranske midtbanespiller Saeid Ezatolahi, der med et skud fra 25 meter hamrede Vejle i front.

Endnu en udligning

Blot fem minutter senere udlignede Stefan Gartenmann, da forsvarsspilleren kom højest på et hjørnespark og headede bolden i mål til 2-2.

Målscoringen sluttede ikke her. Efter 81 minutter kunne Vejle for tredje gang i kampen bringe sig i front.

Igen var det brasilianske Allan Sousa, der var på spil. Med en velplaceret afslutning sørgede han med sit andet mål for at bringe Vejle på 3-2.

Fem minutter senere cementerede indskiftede Lukas Engel sejren for Vejle, da han sendte bolden i målet til 4-2, som også blev kampens slutresultat.