Fodbold

Pudsig statistik sikrede Jønsson og Cadiz overlevelse

Oprykkerklubben Cadiz sikrede lørdag endnu en sæson i LaLiga, da Jens Jønsson og holdkammeraterne slog Huesca 2-1.

Der skal nok være nogen, der korser sig over Cadiz’ overlevelseskamp lørdag aften.

Men i kystbyen jubler de, for med 2-1 over Huesca har oprykkerklubben sikret endnu en sæson i LaLiga. Og så griner de formentlig lidt, når de ser på statistikken bag overlevelsen.

  • Afslutninger på mål: 1
  • Mål scoret: 2
  • Boldbesiddelse: 33,9 procent

Med disse tal er Cadiz den første klub siden 2013, der vinder en kamp i LaLiga, hvor holdet er noteret for flere mål end afslutninger inden for målrammen, mens modstanderen har haft bolden i størstedelen af tiden.

Det skriver OptaJose, der leverer statistik fra spansk fodbold.

- Det er lidt misvisende, for jeg synes faktisk, vi skal score tre-fire mål. Generelt har vi en speciel spillestil, men for en oprykkerklub som Cadiz er det resultaterne, der tæller. Det har vist sig at det rigtige, siger Jens Jønsson til TV 2 SPORT.

Dansker som bærende spiller

Forklaringen på den pudsige statistik ligger i et selvmål af Huesca-spilleren Gaston Silva. Han sendte bolden i eget net i slutningen af første halvleg, hvor alle kampens mål i øvrigt blev scoret:

  • 1-0: Marcos Mauro, 43. minut
  • 1-1: Rafael Mir, 45+1. minut
  • 2-1: Rafael Mir, 45+2. minut

Cadiz har sikret overlevelse med Jens Jønsson som en af de bærende spillere. Lørdag var Jens Jønsson på banen i alle 90 minutter, ligesom han har været det i de seneste mange kampe.

Jønsson skiftede til Cadiz i september, og siden da har det primære fokus været at undgå nedrykning.

- Vi ved jo godt, at det ikke er Champions League-pladserne, vi kæmper med om, men omvendt kan man også godt fornemme hernede, at det er en liga, hvor meget kan ske. Der er en forhåbning om, at vi kan lave noget stort, men når det så er sagt, er det ikke det, der fylder tankerne i hverdagen. Det er bare overlevelse, sagde Jens Jønsson til TV 2 SPORT inden sin LaLiga-debut.

Med tre runder tilbage ligger Cadiz nummer 11 ud af 20 hold i LaLiga.