Fodbold

Tillykke med guldet. Vil du gå ned i løn?

Glæden over Inters første mesterskab siden 2010 er ledsaget af økonomiske bekymringer. Nu indkaldes spillerne til en samtale med ledelsen.

Spillet ser bedre ud end økonomien, og derfor kaldes Christian Eriksen og holdkammeraterne i Inter til møde i den kommende uge.

Det kan jo være, at de nykårede mestre også kan bidrage lidt til at forbedre regnskaberne, og derfor vil en ærlig åbningsreplik være:

"Tillykke med guldet. Vil du gå ned i løn?"

Det er nemlig lige præcis, hvad Inter-direktør Beppe Marotta håber på at få ud af de kommende samtaler.

- I næste uge vil vi afholde personlige snakke mellem spillerne og ejerne, siger Marotta til Sky Sport Italia.

- Målet er at få dem til at indse den svære situation, fodboldverdenen står i som følge af pandemien, der har skabt stor usikkerhed i alle europæiske klubber. Vi må se indad for at få et billede af fodbolden i dag, og der bliver ikke noget diktat fra klubbens side. Det bliver en ærlig snak, tilføjer han.

Inter blev italiensk mester 2. maj 2021 – for første gang siden 2010, og ifølge Beppe Marotta kan spillerne se frem til at modtage hele deres mesterskabsbonus.

Direktøren slår dog fast, at klubben er økonomisk udfordret af høje omkostninger og usikkerhed om indtægterne på grund af coronapandemien.

Straffet for Super League-deltagelse

Inter var tidligere i år en af 12 klubber, der forsøgte at etablere en Super League for de største klubber i Europa. Efter få dage med store protester trak klubben sig dog fra projektet ligesom otte af de andre medstiftere, men hele manøvren har alligevel kostet klubben en millionbøde.

De tre klubber, der stadig tror på Super League-idéen, er endnu ikke blevet straffet. Mens Real Madrid, Barcelona og Juventus kæmper videre for at ændre fodboldscenen i Europa, vil det europæiske forbund UEFA behandle klubbernes ageren i forbundets "disciplinære organer".