- Jeg har meget til gode, siger Jønsson efter Cadiz-kulmination

Lørdag aften sikrede oprykkeren Cadiz sig endnu en sæson i LaLiga. Som altid var danske Jens Jønsson en del af holdet.

Fast mand i LaLiga? Tjek.

Sejr over Real Madrid? Tjek.

Sejr over Barcelona? Tjek.

Overlevelse i LaLiga? Tjek.

Læg en landsholdsdebut oven i, og det vil være hævet over enhver tvivl, at Jens Jønsson har oplevet meget, siden han skiftede til Cadiz inden denne sæson. Alligevel føler Jens Jønsson, at han kan få endnu mere ud af sit ophold i Spanien.

- Jeg elsker livet her, og jeg vil meget, meget nødigt væk fra Spanien. Jeg synes, jeg har så meget til gode – på grund af corona har jeg ikke oplevet Spanien på den måde, jeg gerne ville. Så jeg synes, jeg er blevet ’snydt’ for en del, jeg forhåbentlig får med i løbet af de kommende år. Det ser jeg sindssygt meget frem til, siger Jens Jønsson til TV 2 SPORT.

Den tidligere AGF- og Konyaspor blev hentet til Cadiz i september, og siden har det altoverskyggende mål være at sikre endnu en sæson i LaLiga.

Det mål blev indfriet lørdag, da Cadiz slog Huesca 2-1 i fjerdesidste spillerunde.

- Det har været en fantastisk oplevelse, jeg er sindssygt glad for og stolt over, siger Jens Jønsson om debutsæsonen i Spaniens bedste række.

- Jeg synes, jeg har gjort det godt, og jeg ved, klubben er tilfreds med mine præstationer. Så det har været en sindssygt fed oplevelse – jeg kan ikke sige noget som helst dårligt.

Ubeskriveligt

Ved siden af fodbolden har Jens Jønsson arbejdet på at lære spansk. Efter at have modtaget undervisning flere gange om ugen forstår han efterhånden det meste. Han taler også mere og mere spansk, selvom coronapandemien har gjort det vanskeligere at komme ud i lokalsamfundet og styrke de sproglige færdigheder.

- For mig var det en no brainer at tage til Cadiz og LaLiga. Jeg havde sindssygt høje forventninger, men det er blevet overgået med længder. Det er det mest fantastiske sted, jeg bor. Og jeg er omgivet af de mest fantastiske og rare mennesker i en klub, der er superfed. Det er ubeskriveligt, slutter Jens Jønsson.

Med tre runder tilbage ligger Cadiz nummer 11 ud af 20 hold i LaLiga, der vises på TV 2 SPORTs kanaler. Se sendeplanen her.