Fodbold

Barcelona flopper i titelkampen

Med to spillerunder tilbage er FC Barcelona nu afhængig af flere pointtab fra ligarivalerne.

FC Barcelona smed tirsdag aften to vitale point væk i kampen om det spanske mesterskab.

Føringer på 2-0 og 3-2 var ikke nok for på udebane mod Levante, som sikrede sig det ene point. Det kan vise sig at være ekstremt dyrt for Barcelona.

Stillingen

  1. Atlético Madrid 77 (35 kampe)
  2. FC Barcelona 76 (36 kampe)
  3. Real Madrid 75 (35 kampe)
  4. Sevilla 71 (35 kampe)

Atlético Madrid og Real Madrid spiller henholdsvis onsdag og torsdag, og kampene kan ses på TV 2 SPORT X eller TV 2 PLAY.

- Vi streger dem ikke, før det næsten er matematisk slut. Men vi er derhenne, hvor det er meget, meget tæt på dødsstødet til forhåbningerne, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker om FC Barcelonas titelchance.

- Det er ikke bare det med, at de taber point, men at de igen, igen, igen lukker modstanderen ind. I dag bliver de straffet for det.

Danske Martin Braithwaite gjorde comeback efter en skade, som har holdt ham fra banen siden midten af april. Han kom ind i det 82. minut i stedet for Antoine Griezmann.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Barcelona-cheftræner Ronald Koeman var tilbage på sidelinjen, efter at han de seneste to kampe måtte se til fra tilskuerpladserne på grund af en karantæne.

Her kunne han se sit hold have kontrol over spillet, og efter 25 minutter bar det frugt, da Lionel Messi gjorde det til 1-0.

Et indlæg fra Jordi Alba blev rettet af og landede for fødderne af argentineren, der hamrede den i mål.

Ni minutter senere fordoblede Pedri føringen. Ousmane Dembélé vandt en direkte duel på højrekanten og lagde bolden til rette for den 18-årige spanier, der scorede sit tredje ligamål i sæsonen.

Dermed lignede det, at Barcelona let kørte sejren i hus, men det skulle to minutter i anden halvleg ændre på.

Først reducerede Gonzalo Melero på et hovedstødsmål, og få minutter senere udlignede Jose Morales.

Kort efter kunne Barcelona-fans så igen ånde lettede op, da Dembélé sendte bolden i mål.

Han blev spillet fri af Antoine Griezmann, og dommeren skulle først have en melding fra VAR-vognen, inden målet blev godkendt, da det lignede, at Griezmann begik et frispark.

Det tog dog ikke modet fra hjemmeholdet, der blev ved med at presse på, og med syv minutter igen gjorde Sergio Leon det så til slutresultatet, da han med en flot scoring overfusede både et tøvende Barcelona-forsvar og Marc-Andre ter Stegen i målet.

For at gøre ondt værre for Barcelona fik Frenkie de Jong gult kort i kampen og har karantæne i Barcelonas næste kamp mod Celta Vigo.