Fodbold

DBU varsler total isolation af landsholdet

Der bliver ingen kontakt med hverken familie eller venner for landsholdsspillerne under EM, siger DBU.

Mens de danske landsholdsspillere nok går og glæder sig til fodbold-EM på hjemmebane i næste måned, så skal de også indstille sig på udelukkende at nyde hinandens selskab undervejs.

EM bliver afviklet midt i den verserende coronapandemi, og af frygt for udefrakommende smitte i truppen under slutrunden tager Dansk Boldspil-Union (DBU) ingen chancer.

Det fortæller DBU's fodbolddirektør, Peter Møller, til B.T.

- Spillerne bliver totalt isoleret under slutrunden, og de må ingen kontakt have med hverken familie, børn eller venner. Det er synd, men sådan er tilværelsen lige nu, siger Peter Møller til avisen.

- Vi er nødt til at tage alle vores forholdsregler. Det vil være hamrende ærgerligt, hvis smitte rammer nogle af de her spillere, som har kæmpet i flere år for at komme til EM på hjemmebane.

Kravet om isolation kunne ifølge DBU-direktøren have været lempet, såfremt alle de danske spillere var blevet vaccineret på nuværende tidspunkt.

Ingen isolation inden EM

Men i Danmark er hverken OL-atleter eller de potentielle EM-spillere blevet skubbet frem i vaccinekøen. OL-atleterne kan til gengæld se frem til at blive vaccineret efter en donation fra producenten Pfizer/BioNTech.

Der bliver dog ikke krav om isolation op til samlingen i EM-lejren, slår Peter Møller fast.

Han stoler på, at spillerne tager alle de mulige forholdsregler, som de nu har været vant til i mere end et år.