Fodbold

Juventus på randen af fiasko - ekspert er ikke overrasket

Der er ni point tilbage at spille om i toppen af Serie A, hvor der kun er fire point fra andenpladsen til femtepladsen.

Følge alle onsdagens otte kampe i 'Super Serie A: Fuld spillerunde' i aften fra klokken 18.25 på TV 2 PLAY og TV 2 SPORT X.

Juventus har ryggen mod muren inden de sidste tre kampe i Serie A.

Højst uvanligt for dette tidspunkt i sæsonen ligger storklubben nummer fem, så det begynder for alvor at spidse til, hvis Champions League-bolden skal rulle i Torino i næste sæson. Det kun er holdene i top-4 forundt.

Men er det overraskende, at Cristiano Ronaldo og kompagni er i problemer? Egentlig ikke, mener TV 2 SPORTs fodboldekspert Martin Mikkelsen.

- 'Du bliver ikke overrasket over stormen, hvis du har set vejrudsigten', synes jeg godt, man kan sige her. Det vil selvfølgelig altid være en fiasko (at misse top-4, red.), når man er Juventus, men jeg synes ikke, det er så overraskende.

Ifølge fodboldeksperten begyndte problemerne allerede under Maurizio Sarri, der havde tøjlerne i Juventus i sidste år.

Topstriden i Serie A

1. 85 point: Inter (35 kampe)

2. 73 point: Napoli (36 kampe)

3. 72 point: Atalanta (35 kampe)

4. 72 point: Milan (35 kampe)

5. 69 point: Juventus (35 kampe)

6. 64 point: Lazio (34 kampe)

- Vi snakkede allerede om i sidste sæson, at det hele så lidt mærkeligt og uinspireret ud, selvom de vandt mesterskabet. Det er det samme under Andrea Pirlo nu. Det har lignet et hold på vej ned, mener Martin Mikkelsen.

I de sidste tre kampe skal Juventus møde Sassuolo på udebane, Inter på hjemmebane og Bologna på udebane.

En velfungerende klub - også uden Ronaldo

Selvom fodboldeksperten ikke er overrasket over Juventus' svingende sæson, vil det stadig være en enorm skuffelse i Italiens mest vindende klub, hvis historiebøgerne tilsværtes af en sæson uden Champions League-fodbold.

- Det vil være chokerede, og de vil blive enormt ramt på selvforståelsen, men hvis nogen kan håndtere et år uden for Champions League, er det nok Juventus. Og så er de der nok igen næste år.

- Det er trods alt så velfungerende en klub og med de fleste gode spillere på længere kontrakter. Så er der tvivl om enkelte af profilerne som eksempelvis Ronaldo, men jeg tror egentlig, det vil være bedre for dem, hvis han tager væk, siger Martin Mikkelsen.

Alle topholdene med undtagelse af Napoli skal i aktion onsdag aften, og du kan følge med på TV 2 SPORT og TV 2 PLAY.