Fodbold

- Overstiger alle forventninger, siger succesdansker

Under Bo Svensson har Mainz praktisk talt mistet evnen til at tabe. Nu er klubben millimeter fra at sikre mirakuløs overlevelse i Bundesligaen.

Ualmindeligt meget skal gå op i en højere enhed, hvis ikke Bo Svenssons Mainz-mandskab skal sikre overlevelse Bundesligaen i de sidste to spillerunder.

Siden danskeren overtog trænersædet i januar - hvor Mainz lå næstsidst med seks point - har klubben kun tabt fire kampe. Efter en slutspurt uden nederlag i 2,5 måned er Mainz i dag nummer 12.

- Selv med de mest positive briller tror jeg ikke, jeg kunne have forudset, at vi et par runder før tid kunne stå i så gunstig en position, siger Bo Svensson til TV 2 SPORT.

- Det overstiger alle forventninger, og det siger jo noget om den præstation, vi har leveret.

I den seneste spillerunde sikrede Mainz sig mod direkte nedrykning, og nu skal følgende fem udfald alle gå op, før Mainz havner nede på 16.-pladsen og dermed skal spille om en plads i Bundesligaen mod et hold fra den næstbedste række.

  • 12: Mainz (36 point) skal tabe sine sidste to kampe mod Borussia Dortmund og Wolfsburg.
  • 13: Augsburg (33 point) skal tabe til Werder Bremen i næstsidste kamp og vinde den sidste over Bayern München.
  • 14. Hertha Berlin (31 point) skal hente mindst fem point i sine sidste tre kampe mod Schalke, Køln og Hoffenheim.
  • 15: Werder Bremen (31 point) skal vinde sine sidste to kampe over Augsburg og Borussia Mönchengladbach.
  • 16: Arminia Bielefeld (31 point) skal vinde sine sidste to kampe over Hoffenheim og Stuttgart.

Værdifuld trænererfaring

Mainz har hentet 30 point i 18 kampe under Bo Svensson i Bundesligaen. Blandt andet med sejre over Bayern München og RB Leipzig.

Og foruden at stå på nippet til at fuldende sensationen i form af overlevelse er den 41-årig træner i lige så høj grad tilfreds med, at han er blevet bekræftet i sin egen tilgang til trænergerningen på øverste niveau.

- Jeg er glad for, at jeg har kunnet gennemføre tingene, som jeg har valgt at gøre det.

- Det er selvfølgelig også en yderligere erfaring for mig i min videre trænerkarriere, at de ting, jeg vægter, er nogle, man kan have succes med det niveau, siger Bo Svensson.

Schalke er garanteret nedrykning fra Bundesligaen, mens Køln på 17.-pladsen er to point efter Arminia Bielefeld, Werder Bremen og Hertha Berlin før de sidste to kampe.