EM fodbold

Frygtede for EM – nu er stjerne første mand på holdkortet

Axel Witsel vil blive udtaget til den belgiske EM-trup, selvom han ikke har spillet kampe siden januar.

Akillessenen var revet over, og han frygtede for at misse EM-slutrunden.

32-årige Axel Witsel fik et nedslående nyhed, da det 10. januar kom frem, at han havde fået en slem skade mod Leipzig.

Derfor forventede den belgiske landstræner Roberto Martinez, at Witsel ikke var tilgængelig til EM. Men da UEFA meddelte, at landsholdene kan tage 26 spillere med i stedet for 23, fik midtbanespilleren dedikeret en plads.

- Han er en spiller, der ikke bliver valgt af landstræneren, men en spiller, der vælger sig selv. Det er på grund af det, han bidrager til landsholdet med hans erfaring. Der er ingen andre som Witsel, siger Roberto Martinez til Sporza.

- Han arbejder meget hårdt, og vi overvåger ham hver dag. Vi må se, hvor langt han kommer, men når der er plads til 26 spillere, kan vi tage risikoen. Hvis Witsel kommer helt i form til EM, så spiller han. Hvis ikke, kan vi sikre, at han bliver helt klar, når Dortmund starter næste sæson.

Kan spille mod Danmark

Dermed kan de danske landsholdsspillere komme til at stå over for Axel Witsel, da Danmark er i pulje med Belgien. De øvrige hold er Finland og Rusland.

Opjusteringen fra 23 til 26 EM-spillere er et af flere coronatiltag i forbindelse med sommerens slutrunde, der blandt andet afvikles i Danmark.

Selve udvidelsen af EM-truppen gælder dog kun på træningsbanen. Til kampene må der stadig kun være 23 spillere på holdkortet - 11 spillere i startopstillingen og 12 på udskiftningsbænken. Blandt de 23 spillere til hver kamp skal der være tre målmænd.

Witsel har indtil videre spillet 22 kampe for Dormund i den indeværende sæson.

EM i fodbold skydes i gang 11. juni.