Fodbold

Haaland forklarer spektakulær jubel i pokaltriumf

Erling Haaland scorede to gange i Dortmunds pokalfinale-sejr på 4-1 over RB Leipzig, og særligt den ene scoring blev fejret på spektakulær vis.

Efter knap en halv time af den tyske pokalfinale torsdag aften tog Dortmunds Erling Braut Haaland sagen i egen hånd.

Han satte RB Leipzig-forsvaret godt og grundigt til vægs og bragede bolden i nettet til en 2-0-føring til Dortmund.

Et flot mål, der blev fulgt op af en måske endnu mere bemærkelsesværdig jubel. Det norske stjerneskud stormede nemlig direkte ud mod hjørneflaget. Undervejs hoppede han op og fløj nogle meter gennem luften, inden han landede og spredte sine arme og leverede et højt og langt jubelbrøl, mens han spændte sine muskler.

Jublen vakte opsigt, og efter kampen blev Haaland bedt om at forklare episoden:

- Jeg har været i træningscenteret mere end normalt på det sidste, så jeg følte et boost i mine bicepser, som jeg ville have ud. Det var et fedt mål, siger Erling Haaland med et smil på læben ifølge TV 2 Norge.

Det er på grund af en mindre skade, at den 20-årige nordmand på det sidste har styrketrænet mere end vanligt.

Norsk rekordmager

Erling Braut Haaland scorede endnu engang i pokalfinalen mod RB Leipzig, og Dortmund endte med at vinde sikkert 4-1. Engelske Jadon Sancho scorede også to gange for Dortmund, mens Daniel Oimo reducerede for Leipzig.

Dermed vandt Haaland sin første titel med Dortmund, ligesom han blev den første nordmand til at score i en tysk pokalfinale.

- Jeg er stolt af at vinde min første titel. Det føles godt, siger Erling Haaland til Viasport ifølge Aftenposten.

RB Leipzig havde norske Alxander Sørloth med fra start. Både Dortmunds dansker, Thomas Delaney, og Leipigs dansker, Yussuf Poulsen, startede på bænken i pokalfinalen. De kom dog begge på banen i løbet af kampen.

Erling Braut Haaland er nu oppe på 39 scoringer og 11 assists i 39 kampe i alle turneringer i denne sæson.

Der resterer blot to kampe i sæsonen for Haaland, Delaney og Dortmund, hvor holdet skal kæmpe for at holde sig på fjerdepladsen i Bundesligaen, der giver direkte adgang til Champions League i næste sæson. I de sidste to kampe venter Mainz og Bayer Leverkusen.