Fodbold

Parma sender særligt budskab med ny spilledragt

Parma har fået specialdesignet et spillesæt, der skal øge opmærksomheden på racediskrimination både på og udenfor fodboldbanen.

Når Andreas Cornelius og Parma går på banen i Serie A søndag, bliver det ikke med de sædvanlige hvide og sorte striber på spilletrøje, shorts og strømper.

Her er de hvide farver nemlig blevet fjernet, og spillerne vil i stedet være iklædt et fuldkommen sort spillesæt.

Det speciallavede sæt er lavet som en del af en kampagne mod racisme.

- Vi er alle sammen nødt til at gøre vores del for at bekæmpe racisme både på og udenfor banen. Vi vil bære disse trøjer for at hæve vores fælles stemme i den globale kamp mod racisme, fremmedhad og had generelt, siger Parmas præsident, Kyle Krause, til klubbens hjemmeside.

Efter søndagens kamp, hvor de møder Sassuolo, sætter klubben spilletrøjerne til salg, således at fans og andre interesserede folk kan få fingrene i den specielle trøje.

Stort fokus på racisme i fodbolden

Parmas statement omkring racisme og hadefulde ytringer står ikke alene.

De seneste måneder har der været fokus på både racisme og online hadbeskeder i topfodbolden, hvor de engeske klubber blandt andet gik sammen om at boykotte sociale medier i perioden fra 30. april til 3. maj for at sætte fokus på problemet.

Klubberne ønskede at lægge pres på de forskellige sociale platforme, som de mener ikke gør nok for at stoppe hadefulde beskeder.

Og nu følger Parma altså trop med et lignende budskab.

Parma ligger sidst i Serie A, og de kan ikke længere nå at sikre sig endnu en sæson i Italiens bedste fodboldrække.

Parma er imod al form for diskrimination.