Fodbold

Comeback til Premier League efter 3645 dage

Manchester City-målmanden Scott Carson fik en overraskende startplads i fredagens Premier League-kamp.

3645 dage. Eller mere forståeligt: cirka ti år.

Så længe er der gået, siden Scott Carson sidst var på banen i en Premier League-kamp.

Den 35-årige målmand, der er udlejet til Manchester City fra Championship-klubben Derby County, har levet en tilværelse som reservemålmand i de to år, han har været en del af klubben.

Men fredag aften blev reservetilværelsen byttet ud med en startplads i Premier League-kampen mod Newcastle. Og det til stor glæde og overraskelse for den rutinerede målmand.

- Jeg troede, mine Premier League-dage var ovre, men heldigvis har jeg ikke givet op. Nu får jeg chancen, og jeg er overlykkelig over at få muligheden for at spille, sagde Scott Carson ifølge TV 2 Norge inden fredagens opgør.

Manchester City vandt kampen med 4-3. Scott Carson reddede et straffespark efter 61 minutter, men bolden blev sparket i mål på returen.

Holdkammerat var kun ti år

Sidste gang den engelske målmand var på banen i en Premier League-kamp, var i maj 2011. Her spillede han for West Bromwich, og også dengang var modstanderen Newcastle.

Med de 3645 dage siden sidste kamp i ligaen skriver Scott Carson sig ind i historiebøgerne i Premier League. Det er nemlig den længste tidsperiode mellem to optrædener for en målmand i Premier League nogensinde.

Og for at sætte bedriften endnu mere på spidsen, kan det nævnes, at Carsons holdkammerat Phil Foden kun var ti år gammel, sidst Carson var i ilden i ligaen.

Men selvom der er gået ti år siden sidste optræden, var startpladsen, ifølge manden, der gav målmanden chancen, fuldt fortjent.

- Han har hjulpet os i kulisserne, og det er en glæde at lade ham spille. Alle, ikke bare manageren, ønsker, at han skal spille, for han er en vigtig del af spillertruppen og omklædningsrummet, siger Manchester City-manager, Pep Guardiola.

Ud over opholdene i Manchester City, Derby County og West Bromwich har Scott Carson spillet for Leeds United, Liverpool, Sheffield Wednesday, Charlton Athletic, Aston Villa, Bursaspor og Wigan Athletic.

Han står samlet set noteret for 146 kampe i Premier League samt 4 landskampe for England.