Fodbold

Zidane giver kryptisk svar om sin fremtid

Real Madrid-trænerens fremtid var et tema på lørdagens pressemøde forud for opgøret mod Athletic Bilbao.

Intet er afgjort i LaLiga, hvor Zinedine Zidane og Real Madrid stadig har muligheden for at genvinde mesterskabet. Alligevel er Zidanes fremtid hos de hvide et tema i Spanien inden næstsidste spillerunde i LaLiga.

Siden Real Madrids Champions League-exit er franskmanden gentagne gange blevet spurgt til emnet, og lørdagens pressemøde forud for sæsonens næstsidste kamp var ikke en undtagelse. Dog lå et af svarene i den mere kryptiske ende:

- Måske tror du, at jeg forlod klubben (som spiller i 2006 og som træner i 2018, red.) fordi jeg ikke vil have ansvar, eller fordi ting blev komplicerede. Overhovedet ikke. Alt, jeg gør, gør jeg fuldt ud. Der er et tidspunkt for forandring. Det gælder ikke bare for mig, men for alle - for spillernes og for klubbens bedste.

- Jeg rejste ikke, fordi det er det letteste bare at sige, ”jeg vil ikke have ansvaret, så jeg går og ser mig ikke tilbage”. Der er tidspunkter, hvor du bliver nødt til at blive og andre, hvor der er brug for forandring, lød det ifølge AS fra franskmanden på pressemødet lørdag forud for Real Madrids møde med Athletic Club.

Mesterskabet er ude af egne hænder

Den tidligere franske landsholdsspiller er i gang med sin anden periode som træner for klubben, hvor han selv spillede fra 2001 til 2006. I den første periode vandt han tre Champions League-titler samt et spansk mesterskab med de hvidblusede, mens han altså hentede LaLiga-pokalen til hovedstadsklubben efter sin tilbagevenden sidste sæson.

Men hvorvidt den bedrift skal gentages, er ude af hænderne på Zidane og hans mandskab, der lige nu indtager andenpladsen i LaLiga to point efter naboerne fra Atletico Madrid, som altså skal smide point, for at mesterskabet igen kan ende hos 'Los Blancos'.

På lørdagens pressemøde gjorde franskmanden det da også klart, at han lige nu tænker mere på mesterskabskampen end på sin egen trænerfremtid.

- Det er kedeligt, fordi jeg altid siger det. Men mit fokus ligger på de kampe, vi har tilbage. Jeg ved ikke, hvad der kommer til at ske. Jeg er her, i morgen har vi en kamp, og så har vi en til efter det.

- Det er Real Madrid, og alt kan ske. Jeg tænker hverken på fortiden eller fremtiden. Jeg tænker kun på nuet, sagde Zidane på pressemødet lørdag.

Han har altså helt styr på, at der for Real Madrid venter møder mod Athletic Bilbao og Villareal i de sidste to kampe, mens konkurrenterne fra Atletico altså skal snuble mod Osasuna og/eller Valladolid, for at forsvaret af mesterskabet kan blive en realitet for Real Madrid.