Fodbold

Napoli sender Juventus ud af top-4

Napoli er tilbage på Seria A's fjerdeplads efter en sejr mod Fiorientina. Det sender Juventus væk fra Champions League-pladserne inden sidste runde.

Der er mange ting, der falder på plads i de europæiske fodboldligaer for tiden. I Italiens Serie A har Inter for længst sikret mesterskabet, og derfor er det de følgende placeringer og de dertilhørende Champions League-pladser, der får opmærksomheden.

Skal de mangeårige mestre fra Juventus ende helt uden for top-4 – uden billet til Europas fineste klubturnering?

Det begynder at tyde på det, her hvor der resterer én spillerunde tilbage i Serie A, efter Napoli søndag tog et nyt stik i kampen om top-4 med en 2-0-sejr på udebane mod Fiorentina i næstsidste runde.

Napoli var tvunget til sejr , efter de nærmeste konkurrenter fra Juventus lørdag slog mestrene fra Inter, hvorimod Fiorentina, der er sikker på en pladsering midt i tabellen, ikke havde meget andet end stoltheden at spille for på hjemmebanen i Firenze. Det til trods leverede hjemmeholdet god modstand over for de azurblå napolitanere i løbet af kampen.

Dog var det Napoli, der var tættest på en føring i første halvleg, hvor Lorenzo Insigne efter godt en halv times spil sendte et hæderligt frisparksforsøg på overliggeren.

Kort inde i anden halvleg fik Insigne en endnu større chance for at sende Napoli i front, da dommer Rosario Abisso efter et VAR-tjek fik øje på en omgang trøjetræk i Fiorientina-feltet.

Italieneren skulle dog bruge to spark for at få bolden over stregen, da han var hurtig over returen på et ikke særlig godt sparket straffespark.

Efterfølgende havde Insigne endnu en chance, som han satte på stolpen, men kort efter var heldet så med de azurblå, da en afslutning fra Piotr Zielinsky ramte Fiorentinas Lorenzo Venuti og dermed ændrede så meget retning, at det efterlod hjemmeholdets keeper chanceløs og afgjorde kampen, der altså endte 2-0.

Kan selv afgøre CL-pladsen

Med sejren rykker Napoli op på ligaens tredjeplads med 75 point. Tredjepladsen kan dog vise sig kun at være til låns, da AC Milan spiller mod Cagliari senere søndag.

Hvad vigtigere er, så betyder de tre point, at Napoli lægger sig foran Juventus, der igen ryger uden for Champions League-pladserne på ligaens femteplads.

Topstillingen i Serie A:

1. Inter - 88 point (37 kampe).

2. Atalanta – 78 point (37 kampe)

3. Napoli – 76 point (37 kampe)

4. AC Milan – 75 point (36 kampe)

5. Juventus – 75 point (37 kampe)

Det betyder, at Napolitanerne har fjerdepladsen i egne hænder, når det hele skal afgøres i sidste spillerunde om en uge. Her skal Napoli op mod ligaens nummer ti fra Verona, mens Juventus møder Bologna.

Dog venter der også et topbrag mellem Atalanta og AC Milan i sidste runde, som kan rykke rundt på stillingen i toppen.