Fodbold

Real har fundet ’den nye Ramos’, mener ekspert

Klublegenden Sergio Ramos har været skadet i stort set hele 2021. I Nacho ser titelbejleren ud til at have fundet hans afløser som kulturbærer.

Det så lidt tilfældigt ud, men betydningen af Nachos mål søndag aften skal man ikke undervurdere.

- For mig er der noget symbolsk i det, siger TV 2 SPORTs fodboldekspert Mads Junker.

Scoringen sikrede Real Madrid en 1-0-sejr over Athletic Club fra Bilbao, og dermed kan det regerende mesterhold stadig nå at genvinde LaLiga-titlen i en sæson, hvor anfører Sergio Ramos har siddet ude med forskellige skader i adskillige kampe.

Derfor har klubben mange gange været uden den talisman, der ofte har reddet Real med vigtige aktioner i forsvaret samt scoringer på meget afgørende tidspunkter.

- Det her er deres nye Ramos, siger Mads Junker og tilføjer om Nacho:

- Det lyder mærkeligt, for han er dybest set ikke en mand, vi skal sammenligne med Sergio Ramos og alt det, han har stået for. Men i den her sæson har Nacho taget det lederskab, Ramos havde i hele sidste sæson, fordi Ramos har været så meget ude. Han har styret Militao. Han har styret Varane.

- Nacho er altid holdets mand. Han har Real Madrid-DNA ind igennem årerne ligesom Ramos. Der er en symbolik i, at det er ham, der får scoret her.

Siden årsskiftet har Sergio Ramos været skadet i langt flere kampe, end han har spillet for Real Madrid.

  • 24 kampe: Ude med forskellige skader
  • 3 kampe: Spillet fuld tid
  • 2 kampe: Skiftet ud efter cirka en time

Både Sergio Ramos og Nacho Fernandez spiller i det centrale forsvar, og i mange år har de spillet side om side. Ramos kom til Real Madrid i 2005, mens Nacho har været i klubben, siden han var ungdomsspiller. Han debuterede på førsteholdet i 2011.

- Selvfølgelig fortjener han at afslutte sin karriere i Real Madrid. Man siger, han er en spiller, der ikke ’larmer’, men selvfølgelig gør han det. Han er en topspiller, og han fortjener at slutte af her, sagde Real Madrids træner Zinedine Zidane ifølge Marca om Nacho efter søndagens 1-0-sejr.

Inden sidste runde i LaLiga ligger Real Madrid nummer to – to point efter Atletico Madrid på førstepladsen.

Real møder Villarreal på hjemmebane i sidste runde, mens Atletico møder Valladolid på udebane.