EM fodbold

To Superligaspillere skal til EM med Sverige

Sverige åbner EM med en kamp mod Spanien på Estadio La Cartuja de Sevilla i Andalusien.

To superligaspillere har fundet vej til et Zlatan Ibrahimovic-løst svensk landshold til EM i fodbold 2021.

Det gælder FC Københavns målmand Karl-Johan Johnsson og FC Midtjyllands midtbanespiller Jens Lys Cajuste.

Den helt store stjerne, Zlatan Ibrahimovic, måtte til landets store ærgrelse forleden melde afbud på grund af en knæskade. Derfor har landstræner Janne Andersson måttet se bort fra den 39-årige svenske angriber.

Tirsdag eftermiddag udtog landstræner Janne Andersson så de 26 spillere, der skal repræsentere Sverige ved EM til sommer. Og her blev der altså plads til to spillere fra den danske Superliga, ligesom der naturligvis også er fundet plads til store stjerner som Victor Lindelöf fra Manchester United, Emil Forsberg fra RB Leipzig og Dejan Kulusevski fra Juventus.

Også den legendariske svenske angriber Henrik "Henke" Larssons søn Jordan Larsson har fundet vej til EM-truppen. Han spiller til daglig i Spartak Moskva.

Se hele EM-truppen herunder:

Dermed blev der ikke plads til Vejle Boldklubs Pierre Bengtsson i Sveriges EM-trup. Den svenske back lod sig ellers udleje fra FC København til Vejle Boldklub inden forårssæsonen for at redde sig en plads i EM-truppen. Men det lykkedes altså ikke.

FCKs målmand Karl-Johan Johnsson skal med Sverige til EM.

Sverige indleder EM med en kamp mod Spanien den 14. juni. Herefter venter Slovakiet, inden de runder gruppen af med et møde mod Polen.

Danmark har endnu ikke udtaget sin trup til EM-slutrunden. Alle trupper skal være udtaget inden den 1. juni.

Mandag udtog Belgien, som Danmark skal møde i gruppespillet, sin trup til sommerens EM-slutrunde.