Fodbold

Brøndby på førstepladsen med én kamp tilbage

En dramatisk 2-1-sejr over AGF sikrer Brøndby matchbold i kampen om det danske mesterskab.

Brøndby er kommet et stort skridt nærmere klubbens første danske mesterskab i 16 år.

En sejr over AGF har nemlig bragt de tidobbelte mestre op på førstepladsen før 32. og sidste spillerunde i Superligaen. Men det holdt hårdt i et opgør fyldt med dramatik.

AGF 1-2 Brøndby

 • 5' Mikael Uhre bringer Brøndby foran
 • 11' AGF's Casper Højer brænder straffespark
 • 35' Morten Frendrup får rødt kort efter sit andet gule kort
 • 37' AGF får tilkendt straffespark begået inden det røde kort
 • 38' Patrick Olsen udligner på straffesparket
 • 73' Mikael Uhre udnytter stor AGF-fejl og scorer til 2-1

Stillingen

 1. Brøndby IF 58 (+18)
 2. FC Midtjylland 57 (+20)
 3. FC København 55 (+9)

Ved pointlighed er målscoren (markeret i parentes) afgørende.

Sidste spillerunde

 • Brøndby - FC Nordsjælland
 • FC Midtjylland - AGF
 • Randers - FC København

Alle kampe spilles mandag den 24. maj klokken 17.

Det siger de om kampen

- At Brøndby nu ligger til guld, er en af de helt store præstationer i Superligaens historie. Brøndby har et langt mere urutineret og ungt mandskab end FC Midtjylland og FC København - og med et langt lavere lønbudget. De har vist mental styrke og overlevet modgangen i mesterskabsspillet. Sejren i Aarhus kunne ikke være mere Brøndby'sk. Stor kollektiv fight, siger TV 2 SPORTs fodboldkommentator Flemming Toft.

- Det var en voldsom kamp at komme igennem. To straffespark, rødt kort. Men vi viser bare, hvad vi er lavet af. Det er det, vi skal tage med videre på mandag. Det er der, det hele bliver afgjort, siger Mikael Uhre til TV 2 SPORT.

- Der bliver givet lemmer for at holde på den føring en mand i undertal. Det er en virkelig flot præstation. Vi kommer herfra med tre point. Det ser ikke sådan ud, efter vi både fik rødt kort og to straffespark imod os, siger Kevin Mensah.

Sådan forløb kampen

/ritzau/

Mikael Uhre gav gæsterne en drømmestart på kampen i det femte minut, da han gjorde det til 1-0 med sin 18. sæsontræffer.

AGF's venstreback Casper Højer Nielsen fik godt fem minutter senere alletiders chance for at udligne den hurtige føring.

Hundredevis af Brøndby-fans var mødt op i Aarhus forud for klubbens Superliga-brag mod AGF, hvor Brøndby kan spille sig på førstepladsen med én spillerunde tilbage. Tidligere på dagen indstillede Brøndby til, at fansene blev hjemme. Video: Bo Bentsen

Han skulle tage sig af et straffespark i fraværet af den normale sparker Patrick Mortensen, men desværre for hjemmeholdet reddede tyske Marvin Schwäbe i Brøndby-målet.

Aarhusianerne pressede dog hårdt på for en udligning, og i det 37. minut kom den så, da Patrick Olsen udnyttede AGF's straffe nummer to i kampen.

Inden VAR opfangede forseelsen, der gav straffe, begik unge Frendrup det frispark, der resulterede i udvisningen.

Herefter kæmpede Brøndby sig til pause, og efter den virkede guldbejleren godt tilfreds med at holde resultatet så lang tid som muligt og vente på en enkelt chance.

Med knap 20 minutter igen kom chancen så, da AGF's Sebastian Hausner lavede en alt for kort tilbagelægning.

Den opfangede Uhre, og efter en dribling rundt om keeperen sendte han det vitale 2-1-mål i kassen.