Fodbold

Historiske spillere stopper i Leicester

Efter denne sæson tager Leicester afsked med to klubkoryfæer, der var med til at vinde mesterskabet i 2016.

476 kampe i den blå trøje med ræven på logoet.

Det er summen af den kamperfaring, Leicester vinker farvel til efter denne sæson, når Wes Morgan og Christian Fuchs takker af i klubben.

Leicester oplyser på sin hjemmeside, at Morgan lægger sine støvler på hylden i en alder 37 år, mens 35-årige Fuchs endnu ikke har fået sin fremtid på plads i en anden klub.

I 2015/2016-sæsonen løftede Morgan som holdets kaptajn et meget prestigefyldt trofæ med Fuchs, da de overraskede det meste af kloden ved at vinde Premier League.

Sammen med blandt andre Kasper Schmeichel og Jamie Vardy er de to ellers få af de tilbageværende spillere fra dengang i Leicesters nuværende spillertrup.

Derfor er det med kærlighed og respekt, at klubben nu tager afsked med de to forsvarsveteraner.

- Christian Fuchs har været en vital del af Leicesters succes i løbet af de sidste seks år. Han efterlader de bedste ønsker fra alle i fodboldklubben i sin fremtidige karriere og med en viden om, at han for altid vil være velkommen på King Power Stadium, skriver klubben.

- Wes Morgan har været en af ​​Leicester Citys største frontmænd, og han har ført holdet gennem klubbens mest succesrige æra og hjulpet med at sætte de standarder, der har skubbet klubben fremad, fortæller bestyrelsesformand Aiyawatt Srivaddhanaprabha.

Flere af spillerne har også sendt deres hilsner til Morgan og Fuchs.

Det siger de selv

Siden han kom til Leicester fra Nottingham Forest i 2011, har Wes Morgan spillet 324 kampe for klubben.

I flere år har jamaicaneren som nævnt båret anførerbindet, selvom spilletiden har været begrænset det seneste stykke tid.

- Det har været fantastisk at spille for de her fans, og jeg har altid kæmpet for dem med hele mit hjerte. Jeg har haft det så godt her. At tage til Leicester har været en af mine bedste beslutninger, og jeg vil altid se tilbage på minderne, udtaler Morgan, der for kort tid siden kunne løfte FA Cup-trofæet med sine holdkammerater efter sejren over Chelsea.

Tiden på banen har også været begrænset for Christian Fuchs de seneste par sæsoner, men han ser ligesom sin nu snart forhenværende holdkammerat tilbage på sin tid i klubben med stolthed.

Og han håber, det blot er "et på gensyn".

- Alt, hvad jeg vil sige, er, at jeg slet ikke er en person, der ønsker at sige farvel. Jeg er meget overbevist om, at vi krydser veje i fremtiden. Jeg føler mig meget forbundet med klubben, så vi ses senere, siger Fuchs, der har 152 optrædener for Leicester på cv'et

Udover Morgan og Fuchs har Leicester også sagt farvel til midtbanespiller Matty James.