Fodbold

Atlético Madrid er spansk mester

Der var spænding til det sidste, da det spanske mesterskab skulle afgøres.

For blot 6. gang i 36 år skal der hverken stå Real Madrid eller FC Barcelona på den spanske mesterskabspokal.

Inden sidste spillerunde i den spanske LaLiga var Atlético Madrid to point foran Real Madrid i kampen om det spanske mesterskab, og trods en chokstart endte pokalen for første gang i syv år hos Atlético.

Valladolid 1-2 Atlético Madrid

  • 1-0 Oscar Plano (18')
  • 1-1 Ángel Correa (57')
  • 1-2 Luis Suárez (67')

Real Madrid 2-1 Villarreal

  • 0-1 Yeremi Pino (20')
  • 1-1 Karim Benzema (87')
  • 2-1 Luka Modric (90' +2)
Real Madrid skulle bruge en sejr, og det fik de. Til gengæld tabte Atlético Madrid ikke point, og derfor ender Real Madrid som nummer to. Video: TV 2 SPORT

Samtidig står det efter spillerunden klart, at Valladolid og Huesca følger Eibar ned i Segunda Division.

Sådan forløv mesterskabskampen

/ritzau/

Inden opgøret var Atlético Madrid på førstepladsen med 83 point, mens Real Madrid var på andenpladsen med 81 point. Dermed skulle Real Madrid bruge en sejr og et pointtab til Atlético for at vinde mesterskabet.

Derfor var det ikke godt for Atlético, da Valladolids Oscar Plano efter 18 minutter fik en friløber og bragte sit hold foran.

Kort efter var der dog godt nyt fra Madrid. Villarreal var nemlig kommet foran med 1-0 mod Real Madrid, og pludselig var den virtuelle stilling i toppen status quo igen.

Atlético sad tungt på kampen mod Valladolid, og efter en god halv time var Luis Suarez lige ved at score til 1-1, da han forsøgte at krølle bolden op i hjørnet. Den blev dog rettet af på vej mod trekantsammenføjningen og strøg forbi mål.

Begge Madrid-klubber var bagud med 0-1, da de gik til pause.

Efter pausen havde Real Madrid travlt, og efter 55 minutter steg Karim Benzema til vejrs og headede sit hold foran. Efter et VAR-tjek blev målet dog annulleret. Franskmanden var i offside-position.

Inden VAR-tjekket var gennemført i Madrid, kom Atlético tilbage i kampen i Valladolid. I det 57. minut tog Angel Correa chancen med en tåhyler fra kanten af feltet, og bolden strøg hele vejen i nettet.

Det tændte Atlético-ilden. Ti minutter senere fik den tidligere Barcelona-spiller Luis Suarez en friløber og scorede stensikkert til 2-1.

Real Madrid lykkedes i slutfasen med at vende 0-1 til 2-1, men det rakte kun til andenpladsen.