Fodbold

Grædefærdig Suárez sendte stikpille til Barcelona

Luis Suárez sendte en stikpille til FC Barcelona efter lørdagens sejr, der sikrede Atlético Madrid og Suárez det spanske mesterskab.

Hvis man kun skal udpege én hovedperson i Atlético Madrids mesterskabssæson, kommer man ikke udenom Luis Suárez.

Den uruguayanske angriber har været helt afgørende for Atlético, og så sent som lørdag aften var det da også netop Suárez, der med sin 2-1-scoring endegyldigt sikrede madrilenerne det spanske mesterskab.

34-årige Luis Suárez blev vraget i FC Barcelona inden sæsonen, men angriberen endte altså med at tage sin egen søde hævn ved at vinde det spanske mesterskab med Atlético Madrid. Suárez endte med at score hele 21 mål i sæsonen. Og efter lørdagens 2-1-sejr over Valladolid var det en yderst rørt Luis Suárez, der mødte pressen. Og så afleverede han en særlig besked til sin tidligere klub.

- Barcelona satte ikke pris på mig. De undervurderede mig, og Atlético åbnede deres døre for at give mig endnu en mulighed. Jeg vil altid være taknemmelig over, at denne klub stolede på mig, siger Luis Suárez i interviewet efter kampen og tilføjer:

- Det var en svær situation, da Barcelona så ned på mig. Men Atlético åbnede døren for mig, så jeg kunne fortsætte med at vise, hvem jeg er.

Uruguayaneren tilføjer desuden, at han regner med, at Lionel Messi er glad på hans vegne, fordi de "er gode venner".

Det hårdeste år i karrieren

Luis Suarez var rørt til tårer, da han havde vundet mesterskabet med Atlético Madrid. Video: TV 2 SPORT

Luis Suárez har fejret store triumfer med FC Barcelona tidligere i sin karriere, men efter lørdagens kamp blev det synligt for alle, at mesterskabet med Atlético Madrid betyder noget ganske særligt for den rutinerede angriber. For efter kampen blev han set siddende midt på banen i store tårer, mens han var i et videoopkald med sin familie.

- Mange mennesker har lidt med mig. Min kone og mine børn har lidt hver eneste dag i mine mange år i fodbold, og i år er året, hvor de har lidt mest af alle, siger Luis Suárez.

El Pistolero, som han også kaldes, scorede til 2-1 midt i anden halvleg for Atlético Madrid mod Valladolid lørdag aften og sikrede på den måde både sejren og mesterskabet til Madrid-klubben. I situationen udnyttede han en stor Valladolid-fejl med største selvfølgelighed.

Det ligner et mesterskab til Atlético Madrid efter Suarez føringsmål. Video: TV 2 SPORT

Atlético Madrid vandt mesterskabet med to point ned til Real Madrid på andenpladsen og hele syv point ned til de gamle venner fra FC Barcelona på tredjepladsen.

Suárez har tidligere vundet fire spanske mesterskaber med FC Barcelona, og nu er han altså oppe på fem LaLiga-titler i alt.