Fodbold

Historien taler imod Real-titel

Real Madrid har aldrig vundet LaLiga, når de på sidste spilledag ikke har ligget nummer et i tabellen.

Hvis Real Madrid vil kalde sig spansk mester, når sidste spillerunde i LaLiga bliver afviklet lørdag aften, skal de bestige et bjerg, de ikke før har besteget.

Og mere til.

34 gange har 'Los Blancos' vundet LaLiga, men de har aldrig vundet et mesterskab, hvor de på sidste spillerunde ikke har indtaget tabellens førsteplads. Det skriver Marca.

Førstepladsen er rivalerne fra Atlético lige nu indehaver af med 83 point. Real Madrid har 81 point på andenpladsen.

Derfor skal de hvidblusede sætte deres lid til, at Atlético ikke får point på udebane mod bundproppen fra Valladolid, mens Real Madrid skal vinde deres hjemmekamp mod Villarreal.

Hvis Atlético spiller uafgjort, og Real Madrid vinder, vil sidstnævnte dog stadig blive spansk mester, da de indbyrdes er bedre end Atlético.

Vi kommer til at kæmpe alt det, vi kan

Zinedine Zidane, cheftræner Real Madrid

Diego Simeones mandskab kan altså selv afgøre sagerne, og en national titel nummer 11 er dermed tæt på.

Alle holdene i LaLiga skal i aktion lørdag aften. Real Madrid og Atlético spiller deres kampe klokken 18. Følg med på TV 2 SPORT X og TV 2 PLAY fra 17.55.

Fire forfærdelige gange

Dykker man ned i historiebøgerne, har Real Madrid fire gange tabt mesterskabet på sidste spilledag, selvom de inden runden lå nummer et.

  • 1929: Barcelona bliver mestre
  • 1983: Athletic Club bliver mestre
  • 1992: Barcelona bliver mestre
  • 1993: Barcelona bliver mestre

Det kan de af gode grunde ikke risikere i denne omgang. I stedet skal de håbe på, det sker for deres rivaler med de røde og hvide striber. Men ifølge Marca har Atlético heller aldrig glippet et mesterskab, når de har ligget nummer et inden sidste runde. Sidste gang Valladolid fik point mod Atlético var i 2019, da de spillede 1-1. Man skal tilbage til februar 2009 for at finde den seneste Valladolid-sejr over Atlético. Her vandt de med 2-1.

Real Madrid-cheftræner Zinedine Zidane var ganske klar i mælet på lørdagens pressemøde forud for kampen, hvor han ikke overraskende fortalte, at kun en sejr gælder.

- Vi kommer til at kæmpe alt det, vi kan, lød det kort fra Zidane ifølge klubbens hjemmeside.

I seneste LaLiga-sæson vandt Real Madrid mesterskabet med en sejr over netop Villarreal.