Fodbold

Dansk landsholdslegende stopper karrieren

Den danske fodboldspiller Theresa Eslund indstiller sin aktive fodboldkarriere efter denne sæson.

'Alt kommer til en ende'.

Sådan indleder Theresa Eslund(tidligere Theresa Nielsen, red.) et opslag på sin Facebook-side søndag eftermiddag. For i det opslag annoncerede den 34-årige danske fodboldspiller netop sin ende. I hvert fald i fodboldmæssig forstand.

Den mangeårige landsholdsspiller stopper fodboldkarrieren efter denne sæson.

- Så længe jeg kan huske, har jeg levet mit liv som fodboldsspiller - det slutter meget snart. Jeg vil gå på fodbold-pension, når denne sæson er overstået.

- Jeg er utrolig taknemmelig for alt, hvad fodbolden har givet mig. Venskaber for livet, minder, rejser, pokaler, titler, store kampe, sejre og nederlag. Alt har en stor betydning for mig.

Sådan skriver Theresa Eslund blandt andet i sit opslag på Facebook.

Forsvarsspilleren må betegnes som lidt af en landsholdslegende, og hun står noteret for hele 133 kampe for Danmarks A-landshold. Dermed er hun nummer fem på listen over spillere med flest landskampe for Danmark. Med landsholdet har hun blandt andet været med til at vinde EM-bronze i 2013 og EM-sølv i 2017. Ved EM-slutrunden i 2017 scorede hun sågar til 2-1 i kvartfinalen mod Tyskland og sendte Danmark videre.

Stor karriere i Brøndby IF

Udover en forrygende landsholdskarriere, så er Theresa Eslund især kendt for sin tid som spiller i Brøndby IF. Hun spillede for den blå-gule københavnerklub fra 2009-2017, inden hun drog udenlands for at prøve kræfter med først norsk fodbold og siden et eventyr i USA.

I 2020 vendte hun dog retur til Brøndby IF, hvor hun altså nu stopper karrieren efter en sidste sæson i hjerteklubben.

- Jeg får lov at slutte dette kapitel i den klub, der uden tvivl har betydet aller mest for mig. Brøndby vil altid være i mit hjerte, og jeg håber, at jeg en sidste gang kan få lov at løfte pokalen med jer. Det fortjener vi! Kæmpe tak for alt, Brøndby, skriver Theresa Eslund på Facebook.

Med Brøndby IF har Eslund vundet fem danske mesterskaber og syv pokaltitler.

Men til sommer er det slut. Både i gult og blå og i rødt og hvidt.