Fodbold

Eriksen greb hurtigt fat i pokalen, da Inter fejrede mesterskabet

Det gik vildt for sig, da Inters spillere og fans fejrede det italienske mesterskab før, under og efter søndagens kamp mod Udinese.

Inter leverede den berømte prik over i'et, da Milano-klubben søndag eftermiddag storsejrede med hele 5-1 over Udinese i sæsonens sidste Serie A-kamp.

Den sejr blev omdrejningspunktet for en dag, der for alvor stod i fejringens tegn i den blå-sorte del af Milano. For efter kampen søndag blev Inter og Christian Eriksen nemlig officielt kåret som italienske mestre, og det blev fejret både før, under og efter kampen. For selvom klubben reelt sikrede mesterskabet tilbage i begyndelsen af maj, var det først søndag, at den helt store fest kunne bryde løs.

Og i forbindelse med hyldesten efter kampen var danske Christian Eriksen ikke sen til at gribe fat i pokalen og nyde den første vundne titel siden 2014.

Herunder får du overblikker over, hvordan klubbens fans og spillere fejrede Scudettoen i løbet af søndagen.

Sådan forløb Inter-fejringen:

Kl. 10.00: Fans samles foran stadion

Allerede fem timer før kampstart havde tusindevis af Inter-tilhængere forsamlet sig omkring det store Giuseppe Meazza-stadion i Milano.

I hele døgnet op til sæsonens sidste kamp mod Udinese festede Inters fans i Milanos gader. Og søndag kulminerede den fest.

Kl. 13.00: Inter-bussen ankommer til stadion

Et par timer før kampstart til sæsonens sidste kamp ankom Inter-busserne med Inters spillere og trænere til Giuseppe Meazza. Og det gik alt andet end stille og roligt for sig. Busserne blev nemlig centrum for en utrolig hyldest fra Inter-fans i tusindevis.

Det var vilde scener, da Inter-busserne ankom til stadion forud for sæsonens sidste hjemmekamp og den store mesterskabsfejring. Video: TV 2 SPORT

Kl. 14.00: Fans indfinder sig på stadion

På grund af coronapandemien er tilskuere i stort antal fortsat ikke tilladt på fodboldstadioner i Italien, og derfor blev det aldrig til en kæmpe mesterskabsfest inde på selve Giuseppe Meazza søndag eftermiddag. Men omkring 1.000 tilskuere havde dog fået særlig tilladelde til at overvære sidste kamp og mesterskabsfejringen. De 1.000 personer bestod dog primært af familie og sponsorer.

Kl. 15.00: Kampstart og kæmpe fest udenfor stadion

Under selve kampen fortsatte den vilde fan-fest ude foran Giuseppe Meazza. 4.500 fans havde fået tilladelse til at komme helt tæt på stadion i et aflukket område. Inter vandt sæsonens sidste kamp med hele 3-0 over Udinese - blandt andet takket være et mål direkte på frispark af Christian Eriksen.

Næsten alle tænkelige slags mål var at se, da Inter spillede deres sidste kamp inden pokalløftet. Video: TV 2 SPORT

Kl. 17.00: Inter får overrakt pokalen

Efter kampen kunne den helt store fejring så bryde løs - både på stadion og i Milanos gader. For her skulle Inter-spillerne naturligvis have overrakt guldmedaljer og den store pokal. Anfører Samir Handanovic var naturligvis den første til at løfte trofæet, der herefter gik på runde mellem resten af Inter-truppen. Og her var Christian Eriksen hurtig til at sætte sine hænder på trofæet. Det er Eriksens første nationale mesterskabstitel siden 2013, hvor han vandt det hollandske mesterskab med Ajax.

Efter en storsejr over Udinese kunne Christian Eriksen og Inter løfte det italienske mesterskabstrofæ. Video: TV 2 SPORT

Søndag aften fortsætter festen formentlig i Milanos gader. I hvert fald blandt dem, der holder med Inter.

Saluti, Inter. Og skål, Christian Eriksen.