Eriksen scorer og begår straffe i sæsonens sidste kamp

Christian Eriksen både scorede og begik straffespark, da Inter i sæsonens sidste kamp slog Udinese med 5-1 i Serie A søndag eftermiddag.

Hvem peger man på i Inter, når man får et frispark på kanten af feltet?

Christian Eriksen.

Og det er der en ganske god grund til. For den danske midtbanespiller har en helt særlig evne, når det drejer sig om at score direkte på frispark. Det beviste han igen søndag eftermiddag, hvor Inter spillede sæsonens sidste kamp - og efterfølgende blev kåret som italienske mestre.

For her scorede Christian Eriksen nemlig direkte på frispark kort før pausen og bragte Inter foran med 2-0 mod Udinese. Den danske landsholdsspiller var ellers bænket fra kampens start, men Eriksen blev skiftet ind allerede efter 38 minutters spil, da Stefano Sensi, der havde fået chancen på Inters midtbane i dagens anledning, måtte gå ud med en skade.

Og det var altså en indskiftning med god timing, for bare fem minutter senere fik hjemmeholdet et frispark lige på kanten af feltet. Ansvaret for at sparke blev placeret hos Christian Eriksen, og danskeren sparkede - med en smule held - bolden i nettet til en 2-0-føring til Inter.

Christian Eriksen afslutter sæsonen på flotteste vis med en scoring få minutter efter sin indskiftning i sidste spillerunde. Video: TV 2 Sport

Undervejs blev skuddet, der gik igennem Udinese-muren, rettet af, inden bolden strøg i nettet. Det var Christian Eriksens tredje mål i denne Serie A-sæson og hans fjerde mål i alle turneringer i sæsonen.

Målfest og straffespark af Eriksen

Inters mål til 1-0 blev scoret af Ashley Young allerede efter 8 minutters spil.

I begyndelsen af anden halvleg bragte de italienske mestre sig også foran med 3-0 takket være en straffesparksscoring af Lautaro Martinez. Efter en times spil gjorde Ivan Perisic det til 4-0, og med tyve minutter igen blev det også til 5-0, da Inter-topscorer Romelu Lukaku kom på måltavlen.

Kort herefter kom Christian Eriksen faktisk atter i fokus, men denne gang var det ikke for noget positivt. For her ramte danskeren nemlig bolden med armen i Inters felt efter et Udinese-indlæg, og efter et VAR-gennemsyn valgte dommeren at dømme straffespark. Det udnyttede Udineses Roberto Pereyra til at reducere til resultatet 5-1.

Danske Jens Stryger Larsen spillede hele kampen for Udinese.

Efter opgøret blev Inter hyldet som italiensk mester i en sæson, hvor Milano-klubben længe har været på førstepladsen. Det er Inters 19. italienske mesterskab i historien. Det seneste mesterskab blev vundet i 2009/10-sæsonen.

Allerede i begyndelsen af maj sikrede Inter det italienske mesterskab.