Gyserafslutning i Premier League - disse hold slås for CL

De tre nedrykkere fra Premier League er allerede fundet. Men hvem booker de sidste europæiske billetter i toppen af tabellen?

Penge, prestige og europæiske skæbner er på spil, når sidste kapitel af indeværende Premier League-sæson skal skrives.

Samtlige 20 mandskaber skal i aktion klokken 17.00 søndag, og det betyder, at det europæiske puslespil kommer til at gå op.

Hvem booker de sidste to Champions League-billetter? Hvem sniger sig med i Europa League? Og hvem skal spille den splinternye europæiske turnering i form af Conference League?

Inden vi klub for klub dykker ned i, hvad det kræves af holdene for at sikre en plads i Europa, kan det allerede konstateres, at Manchester City som engelsk mester skal spille Champions League. Det samme skal Manchester United, der ikke længere kan sætte sølvmedaljerne over styr.

De fire øverste klubber er garanteret en plads i Champions League. Det efterlader Liverpool, Chelsea og Leicester i en kamp om de to resterende pladser.

Men i denne sæson kan fem hold faktisk få ret til en plads. Ender Chelsea udenfor top-4 og vinder årets Champions League-finale over Manchester City, bliver en femte plads frigivet. Det vil i så fald betyde, at kun Premier Leagues sjetteplads træder direkte ind i Europa League-gruppespillet. Leicester er nemlig allerede garanteret en plads i den som FA Cup-vindere.

Syvendepladsen giver adgang til Conference League.

Det kræver det af holdene

Opsummeret slås Chelsea, Liverpool og Leicester for Champions League-pladserne.

West Ham, Tottenham, Everton, Arsenal og i teorien Leeds kæmper for øvrige europæiske pladser. Men det kræver en gigantsejr for sidstnævnte, ligesom de er afhængige af, at Tottenham, Everton og Arsenal taber deres kampe.

De øverste ni hold i Premier League netop nu:

  1. Manchester City: 83 point
  2. Manchester United: 71 point
  3. Chelsea: 67 point
  4. Liverpool: 66 point
  5. Leicester: 66 point
  6. West Ham: 62 point
  7. Tottenham: 59 point
  8. Everton: 59 point
  9. Arsenal: 58 point

Chelsea

Point: 67. Resterende kampe: Aston Villa, Manchester City (CL-finale)

Selvom Chelsea vandt en vigtig kamp over Leicester i sidste spillerunde, kræver det stadig en sejr over Aston Villa på udebane, hvis de vil være sikre på at slutte i top-4. Vinder Liverpool og Leicester deres kampe, vil end ikke et uafgjort resultat være nok.

Men hvis klubben som nævnt vinder Champions League-finalen og taber til Aston Villa, vil klubben alligevel være sikker på en plads i Europas fineste selskab.

Liverpool

Point: 66. Resterende kampe: Crystal Palace

Selvom de engelske mestre fra sidste sæson har bøvlet med spillet i årets ditto, har klubben (næsten) en Champions League-skæbne i egne hænder.

Målt på målforskel ligger klubben lige nu over Leicester. Vinder Liverpool hjemme over Crystal Palace, er de sikre på Champions League. Medmindre Leicester slår Tottenham med mindst fem mål. I det tilfælde vil Liverpool indtage en femteplads og deraf ryge i Europa League.

Leicester

Point: 66. Resterende kampe: Tottenham

Leicester er allerede sikre på at spille med i Europa til næste sæson qua titlen som FA Cup-vindere. Men hvis de vil være med, hvor det er sjovest i form af Champions League, skal de på hjemmebane slå Tottenham og håbe på, at Liverpool og Chelsea begge sætter point over styr.

West Ham

Point: 62. Resterende kampe: Southampton

West Ham er ikke i spil til en Champions League-plads. Men de kan sagtens tage den sidste Europa League-plads. Men så skal de undgå at tabe til Southampton.

Taber de, kan Tottenham eller Everton overhale dem, og det vil betyde, at West Ham ryger i Conference League. Helt ud af de europæiske pladser kan de også ryge, hvis Tottenham og Everton (med stor målforskel) vinder.

Tottenham

Point: 59. Resterende kampe: Leicester

Tottenham har ikke en europæisk skæbne i egne hænder længere. For det første skal de slå Leicester på udebane. For det andet skal de håbe på, at West Ham taber hjemme til Southampton.

Forbliver de nummer syv, skal de i Conference League. De kan faktisk helt misse muligheden for Europa, hvis Everton henter et stort resultat mod Manchester City, eller hvis Arsenal vinder.

Everton

Point: 59. Resterende kampe: Manchester City

Europa League er stadig muligt for Merseyside-klubben. Men de skal selv vinde over Manchester City på udebane, mens West Ham skal tabe, og så må Tottenham ikke vinde.

Conference League er også en mulighed. Så skal de overhale Tottenham på syvendepladsen og få en større sejr end Arsenal.

Arsenal

Point: 58. Resterende kampe: Brighton

For første gang i 25 år kan Arsenal misse europæisk fodbold, medmindre det akkurat lykkes dem at snige sig med i Conference League.

Klubben skal vinde hjemmekampen mod Brighton sætte deres lid til, at Tottenham og Everton ikke vinder deres kampe.