Fodbold

Ronaldo vraget, da Juventus sikrede CL-billet

Napoli missede en gylden mulighed for at ødelægge Juventus' ambitioner om Champions League, men kiksede.

Med nød og næppe lykkedes det søndag aften Juventus at få en plads i næste sæsons Champions League, og det skal klubben takke Napoli for. Syditalienerne fik nemlig kun 1-1 mod Verona.

Derfor smuttede Juventus forbi napolitanerne med en 4-1-sejr over Bologna og overtog fjerdepladsen.

Napoli blev henvist til femtepladsen og trak det korteste strå i Champions League-kapløbet. Klubben indløser dog billet til Europa League.

AC Milan sikrede sig samtidig den anden af de to Champions League-billetter, der var på spil i søndagens sidste Serie A-runde.

Simon Kjær og holdkammeraterne slog Atalanta og Joakim Mæhle med 2-0. Dermed kravler Milan op på andenpladsen og skubber Atalanta ned på tredjepladsen.

Men det var altså i Bologna, hvor Juventus var på besøg, at festen var størst.

Ronaldo bænket

Storklubben, som begyndte uden Cristiano Ronaldo på banen, gjorde sit hjemmearbejde omhyggeligt og kom lynhurtigt foran mod Bologna. Allerede i sjette minut kom Federico Chiesa først på en løs bold i feltet og scorede sikkert.

Føringen blev udbygget yderligere inden pausefløjt, da Paulo Dybala tog på solotur og tippede bolden over Bolognas keeper. Han blev dog ikke noteret for målet. Det gjorde derimod Alvaro Morata, som lige foran mål satte hovedet på.

Adrien Rabiot sørgede for en pausestilling på 3-0, da han udnyttede en fri mulighed sidst i halvlegen.

I anden halvleg fortsatte Juventus. Alvaro Morata hev en høj bold ned med ryggen til mål, vendte rundt og smækkede den forbi Bolognas keeper til 4-0, inden Bologna pyntede på resultatet sent i kampen.

Reduceringen ændrede dog ikke på, at Juventus er klar til Champions League.

Det er Napoli derimod ikke. Klubben lå ellers til det inden sidste runde. I søndagens kamp kom klubben foran på hjemmebane mod Verona, men gæsterne ødelagde det for Napoli og udlignede til 1-1 i anden halvleg.

Lazio tog sig af sjettepladsen og en plads i Europa League. Roma klarede lige nøjagtig at få fingre i syvendepladsen og en billet til Conference League-kvalifikationen.

Inter sikrede sig allerede i begyndelsen af maj det italienske mesterskab.