Fodbold

Thorup: Ingen i FCK er tilfreds med en tredjeplads

FC København går efter at tage sin syvende sejr i mesterskabsspillet, selv om tre point kan være ubrugelige.

Sæsonen har generelt været skuffende for FC København, som mandag slutter Superligaen af ude mod Randers FC.

Brøndby topper tabellen med tre point mere og en markant bedre målscore end FCK inden holdets hjemmekamp mod FC Nordsjælland.

FC Midtjylland er toer med to point mere end FCK. FCM er realistisk set det eneste hold, FCK stadig kan nå at indhente.

Hvis FCM dummer sig i sidste spillerunde og taber hjemme til AGF, kan FCK tage andenpladsen med en sejr i Randers.

FCK-træner Jess Thorup kan se tilbage på et ydmygende nederlag på 1-4 til FCM i Herning samt to uafgjorte 2-2-resultater mod FCN som svipserne i mesterskabsspillet.

Derudover har FCK vundet de resterende seks kampe i mesterskabsspillet. Det har bare ikke været nok til at redde sæsonen indtil nu.

- Ingen i FCK er tilfreds med at være, hvor vi er lige nu. Men med en kamp tilbage hæfter vi os ved, hvor godt vi har præsteret i mesterskabsspillet generelt.

- Med sejre i Brøndby og Aarhus, rigtig flotte kampe på hjemmebane, og kun en enkelt sort plet for os i Herning. Men derudover har vi gjort det godt og været mere og mere stabile, siger Thorup til klubbens hjemmeside.

Da FCK senest var i Randers endte det med et nederlag til københavnerne på 1-2 i marts.

- Vi har bestemt revanche til gode mod Randers efter vores seneste opgør derovre. Vi er nødt til at holde fokus på vores egen kamp og ikke holde øje med, hvad der eventuelt sker i de andre kampe, siger Thorup.

FCK er fortsat uden midtbanespilleren Jens Stage, der er skadet. Men FCK-backen Peter Ankersen er med i truppen på 20 spillere trods et vrid i foden i den seneste kamp.

- Det nytter ikke at have ondt af os selv, fordi vi - efter alt det, vi har været igennem - er så tæt på målstregen og alligevel lige mangler det allersidste, når nu det er så tæt i toppen af tabellen.

- Det handler om at holde fast i det momentum, vi har, og få skabt fundamentet for fremtiden. Og så må vi se, hvad det rækker til i tabellen, siger Thorup.