Fodbold

Ronaldo tysser på sine kritikere

Cristiano Ronaldo spillede ikke mod Bologna, hvor Juventus sikrede sig en Champions League-plads. Ronaldo var træt, forklarer klubben.

En tyssende bevægelse med pegefingeren foran sin mund.

Det var den kommentar, Cristiano Ronaldo havde efter Juventus’ 4-1-sejr over Bologna i Serie A søndag aften. Napoli smed point mod Verona, og det betød, at Juventus med sejren sikrede sig en Champions League-plads, som de måtte slide og kæmpe sig til.

Ronaldo kom slet ikke i spil i kampen. Efterfølgende har han dog været aktion på det sociale medie Instagram, hvor han lagde billedet med den tyssende finger op.

Football Italia kalder opslaget på Instagram for kontroversielt, hvor de skriver, at Cristiano Ronaldo tyssede på sine kritikere efter 4-1-sejren. Mediet hentyder til, at flere har tvivlet på, om Juventus overhovedet kunne sikre sig en CL-billet på grund af svigtende resultater.

Men med pegefingeren foran sin mund gjorde han ”Juventus-kritikerne tavse”, skriver Football Italia.

Med til billedet var teksten ”FINO ALLA FINE!”, der betyder ”helt til slutningen”. På sin story havde han ligeledes skrevet teksten ”Orgoglio di questa squadra” - der oversættes til ”stolthed over dette hold”, der viste et jubelbillede fra omklædningsrummet.

Samme fortolkning har den store italienske sportsavis Gazetta dello Sport, der beskriver det som et ”utvetydigt indlæg, der gør alle kritikerne tavse.”

Ronaldo var træt

Selvom Ronaldo var aktiv efter Juve-sejren, var han altså ikke aktiv på banen mod Bologna.

Juventus' sportschef, Fabio Paratici, forklarer, at fravalget skyldes, at portugiseren var træt.

- Ronaldo har det fint. Vi har spillet fem kampe på 15 dage, og kampens i onsdags var krævende. Vi tog beslutningen sammen med træneren, og hvis der er brug for det, kan han komme på banen i anden halvleg. Han er klar, forklarede Paratici i pausen af kampen.

Men Ronaldo så alle 90 minutter fra tribunen. Han endte desuden som topscorer i Serie A med 29 mål.

Sådan sluttede top-fire i Serie A

  1. Inter – 91 point
  2. AC Milan – 79 point
  3. Atalanta – 78 point
  4. Juventus – 78 point